Helyi közélet

2015.07.08. 10:41

Mikor kapnak pénzt a Quaestor-károsultak?

Napokon belül megkezdődik a <strong>Quaestor</strong>-kötvényesek kárrendezése.

Napokon belül megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése.

Amiért oly rengetegen annyira sokat vártak, lassan bekövetkezik. Július 13-tól elindulhat a 2015. évi XXXIX. tv. (Quaestor törvény) szerinti kötvény kárrendezésnek a Befektető-védelmi Alapot (Beva) terhelő kártalanítási rész kifizetése.

A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 ezer euróig (körülbelül 6 millió forintig). Ez közel 32.000 ügyfélnek összesen 88 milliárd forint kifizetést jelent. A 100 ezer euróig (30 millió forintig) fennmaradó összeg további kifizetésére, hasonló, közel 100 milliárd forintos nagyságrendben a folyamatban lévő alkotmánybírósági eljárás lezárulta után kerülhet sor.

A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegről.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában