Helyi közélet

2015.07.18. 13:22

Móka, vidámság és szórakozás a 9. Igrice napon

Nyíregyháza - Sóstóhegy környékén minden évben egy mesevilágot teremt Leviczki Mihály, az Igrice Sóstó-Sóstóhegyi Civil Egyesület elnöke.

Nyíregyháza - Sóstóhegy környékén minden évben egy mesevilágot teremt Leviczki Mihály, az Igrice Sóstó-Sóstóhegyi Civil Egyesület elnöke. Hagyományőrző jellege, és a zajos nagyvárostól elvonult népművészete összekovácsolja az itt élőket. Idén kilencedik alkalommal gyűltek össze a Szabó Lőrinc tagintézmény udvarán. A tűz fölött finom falatok főttek, az ősi gasztronómia legjavából, a színpadon ökumenikus imádság után egymást váltották a szórakoztató programok. Márton Béla énekelt, majd a beregszászi gyermekek adtak koncertet, néptáncot roptak csűrdöngölősre, majd könnyedebb dallamok következtek a legkisebbek kedvenceiből. A Szent György lovagrend íjászai célba lövésre bíztatták a bátrabbakat. Az ebédszünet után ismét népszerű programok sora tette szórakoztatóvá és vidámmá a szombatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában