Helyi közélet

2015.07.04. 15:11

Videó: Ne így legyen vége(d)!

Nyíregyháza - Megdöbbentő és hiteles a fiatalok drogprevenciós kisfilmje.

Nyíregyháza - Megdöbbentő és hiteles a fiatalok drogprevenciós kisfilmje.

Nem a levegőbe beszéltek a nyíregyházi Kossuth-gimi 10. évfolyamos médiainformatika orientációs diákjai, amikor márciusban azt mondták, forgatnak egy olyan drogprevenciós kisfilmet a kortársaiknak, ami ráébreszti vagy éppen megerősíti őket abban, hogy a kábítószerezés és az alkoholfogyasztás mekkora veszélyekkel jár. Az elkészült Ne így legyen vége(d)! című filmet pénteken sajtótájékoztató keretében mutatták be az iskola dísztermében.

Éjszakai forgatások

– Nagyon komoly munka van a gyerekek mögött, akik május közepén kezdtek el forgatni, és az utómunkálatokat néhány nappal ezelőtt fejezték be. Segítségükre voltak ebben a városi rendőrkapitányság munkatársai, akik közösségi rendészeti szolgálatot teljesítenek a gimnáziumban – mondta Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

– A filmet teljes egészében a diákok találták ki: ők készítették a forgatókönyvet, de a forgatás, világítás, hangosítás, vágási munkálatok nehézségeit is önállóan oldották meg. Sőt, a clubjelentek alatt hallható zene is saját, Radóczi Félix munkája.

Hozzátette: óriási motiváció volt számukra, hogy az egyenruhások és a civil felnőttek partnerként kezelték őket. Ez elég volt ahhoz, hogy ne lássanak akadályt maguk előtt, és megtalálják a lehetőségeket ötleteik megvalósulására. Az előkészítés után hat napon át dolgoztak, három éjszakai és három nappali forgatással, ami meghatározó emlék lesz számukra.

Fülöp Gergely szóvivő megköszönte a diákok munkáját, s kifejtette: hálásak, amiért a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési eszköztára egy hiteles, a fiatalokra valóban hatni képes anyaggal gazdagodott. A kisfilmet hamarosan bárki megnézheti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei RFK prevenciós Facebook-oldalán.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában