Helyi közélet

2015.08.07. 12:45

Méltatlansági eljárás indult a vesztegetéssel gyanúsított záhonyi pénzügyőrök ellen

Budapest, 2015. augusztus 7., péntek (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján - pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen - közölte a NAV szóvivője pénteken.

Budapest, 2015. augusztus 7., péntek (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján - pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen - közölte a NAV szóvivője pénteken.

Suller Attila közleményében felidézte: a NAV közreműködésével a múlt héten büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen. A Záhonyban szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette a Terrorelhárítási Központ közreműködésével, mivel a megalapozott gyanú szerint jogtalan előnyért segítették a cigarettacsempészeket. A 18 pénzügyőr közül kilencet előzetes letartóztatásba, nyolcat házi őrizetbe helyeztek, további egy gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet.

Az alapos gyanú szerint a pénzügyőrök megszegték hivatali kötelességüket, így a büntetőeljárás mellett a munkáltatói jogkör gyakorlója ellenük méltatlansági eljárást indított, amelynek a lezárása után a vonatkozó jogszabályok alapján a szolgálati jogviszonyuk megszüntethető.

A NAV - a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve - továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen - írta közleményében a szóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség múlt héten közölte az MTI-vel, hogy az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 18 pénzügyőrét. A hatóság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt hallgatta ki a pénzügyőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

- MTI -


Záhony, Nyíregyháza - Az ítélkezési szünet ellenére nagy volt a forgalom a bíróság épületében: pénteken döntött a Nyíregyházi Törvényszék (augusztus 20-ig ítélkezési szünet van) azoknak a szolgálat közben letartóztatott és előállított pénzügyőröknek a sorsáról, akiket a TEK munkatársai szerdán reggel vettek őrizetbe Záhonyban. tovább »

Budapest, 2015. július 30., csütörtök (MTI) - Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese csütörtökön az MTI-t. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában