Helyi közélet

2015.08.14. 08:28

Nyakánál fogva láncolta oda egy lovaskocsihoz az élettársát

Nyírbátor - Lovaskocsihoz láncolta, ostorral ütötte, majd vízzel leöntötte az élettársát az a férfi, akinek előzetes letartóztatását a másodfokú bíróság elrendelte.

Nyírbátor - Lovaskocsihoz láncolta, ostorral ütötte, majd vízzel leöntötte az élettársát az a férfi, akinek előzetes letartóztatását a másodfokú bíróság elrendelte.

A megalapozott gyanú szerint a nyírbogáti férfi és élettársa ez év augusztus 2-án délelőtt a lakásukon iszogattak, melynek során vitatkozni kezdtek. A dühbe gurult férfi a hajánál megragadta a nőt, kivonszolta az udvaron álló lovaskocsihoz, majd annak hátsó részéhez láncolta az élettársát úgy, hogy a nyakára tekert és lakattal lezárt lánc végét a lovaskocsihoz rögzítette.

A rövid láncon mozogni alig tudó nőt a férfi ezután egy ostorral többször megütötte, majd egy vödör vízzel is leöntötte, ő pedig a lakásba távozott.

Kb. 45 perc múlva érkeztek a helyszínre a Nyírbátori Rendőrkapitányság járőrei, akiknek felszólítására a férfi levette a lakatot élettársa nyakából.

A rendőrök őrizetbe vették a férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt. Az ügyész indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, azonban a nyomozási bíró ezt nem rendelte el, mert nem tartotta indokoltnak. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, melynek eredménye az lett, hogy a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. Így biztosítható a bíróság szerint ugyanis, hogy a gyanúsított ne befolyásolja a sértettet és más tanúkat, továbbá ne kövessen el újabb bűncselekményt.

- Dr. Nagy Ferenc megyei főügyész-helyettes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában