2015.09.27. 11:49
Az esőben is főtt a Zúzoslé
Tiszavasvári - Szeptember 26-án szombaton Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálta az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba.
Tiszavasvári - Szeptember 26-án szombaton Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálta az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba. A szabadtéri esemény a barátságtalan, esős időjárás ellenére is sok érdeklődő vonzott. Hatalmas kondérokban főtt a Szentmihályi Zúzos-leves, és sok más helyi ételspecialitás, miközben a múzeum előtti téren színvonalas színpadi produkciók, a múzeum épületében kiállítás és népi játszóház várta a helyieket és távolabbról érkezőket. A Szentmihályi Zúzoslé a tyúkhúsleveshez leginkább hasonlítható ételkülönlegesség, az egyedi fűszerezése mellett húst, zöldségeket, zúzát, májat, pirított eperlevelet, rizst is tartalmaz, amelytől íze és állaga is igazán egyedi és különleges. Az ételt a helyi múzeum néprajzi gyűjtése alapján a régi paraszti lakodalmak és családi eseményekkor került az ünnepi asztalra.
- Vasvári Pál Múzeum -