Helyi közélet

2015.09.17. 14:30

Beiktatták az új megyei igazgatót

Nyíregyháza - Keddtől új igazgató áll a megyei katasztrófavédelem élén.

Nyíregyháza - Keddtől új igazgató áll a megyei katasztrófavédelem élén.

Ünnepélyes keretek között, a megyeháza dísztermében iktatták be hivatalába szeptember 16-án a megyei katasztrófavédelem új igazgatóját. Az eseményen az igazgatóság teljes vezetői állománya mellett Kozma Péter kormánymegbízott, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Nyíregyháza képviseletében Jászai Menyhért alpolgármester is tiszteletét tette. Szeptember idusától, azaz keddtől hivatalosan is Varga Béla tűzoltó ezredes irányítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Szép reményekkel

Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezér­őrnagy, az országos katasztrófavédelem főigazgatója beiktatási beszédében elmondta, hogy olyan vezetőt igyekeztek találni az igazgatóság élére, aki nemcsak megfelelő végzettséggel, gyakorlattal, elhivatottsággal rendelkezik, de emberi tulajdonságait tekintve is letéteményese a tragikus hirtelenséggel elhunyt dandártábornok által megkezdett munka folytatásának, s a tervek valóra váltásának.

Sikerült ilyen vezetőre találniuk, erre Varga ezredes eddigi gazdag életpályája a legbiztosabb garancia. Kisvárdán született, a szakközépiskola és a Katonai Műszaki Főiskola elvégzése után Tatán szolgált. Saját kérelmére helyezték a fiatal logisztikai mérnököt a nyíregyházi katasztrófavédőkhöz. A ranglétra minden fokát megjárta, volt főelőadó, főreferens, főfelügyelő, osztályvezető, kirendeltségvezető, mígnem 2012-ben dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői posztjára ajánlotta. Most szép három év után tért vissza ismét szülőmegyéje kebelébe.

A megye biztonságáért

– Szörnyű tragédia, ami Csepely Zsigmond dandártábornokkal történt, s ami rám irányította a figyelmet. Nem csupán barátok voltunk, de a munkában is jól megértettük egymást. Szép eredményeket értünk el, s remekül összecsiszolódtunk a kollégákkal Szolnokon is, ahol a kinevezésem váratlanul ért mindenkit. Nagyon örülök, hogy újból itthon lehetek, a barátaim, családtagjaim, rokonaim között, itt, ahol a kapcsolati tőkém jelentős részét is szereztem. Ígérem, hogy ezután is nagy gondossággal őrködünk majd a megye lakosságának biztonsága felett – nyilatkozta lapunknak az új igazgató.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában