Helyi közélet

2015.09.05. 17:56

Díjnyertes cipők, krémek és pálinkák

Budapest, Nyíregyháza - Három megyei cég kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat.

Budapest, Nyíregyháza - Három megyei cég kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat.

Az idén ötvennégy cég ötvenhét pályázata nyerte el huszonegy kategóriában a Magyar Termék Nagydíjat, az elismerést és a különdíjakat a Parlamentben adták át.

Az átadóünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke úgy fogalmazott, hogy a Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert termékek és szolgáltatások megálmodói, készítői képviselik azt a minőségi szemléletet, hosszú távú gondolkodást, fogyasztóközpontúságot, mely Magyarországot közelebb viszi a gazdasági felemelkedéshez.

Szólt arról is, hogy a Magyar Termék Nagydíj-pályázat társadalmi elismertsége egyre növekszik, az idei évtől a határon túli magyarok is pályázhattak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Panyolai Szilvórium Zrt. Panyolai Elixír termékcsaládja, Pezomed Kft. Pezoderm® termékcsaládja, Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft. Szamos Kölyök supinált gyermeklábbelije érdemelte ki az elismerést. A Panyolai Szilvórium Zrt. nyertes termékcsaládját bemutató pályázatát a rendezvényen további díjjal jutalmazták: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Érték és Minőség különdíját is megkapta a cég.

Újszerűek és piacképesek

A pályázatok elbírálói figyelembe vették többek között az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a termékek biztonságosságát, újszerűségét, piacképességét, exporterejét, valamint a fogyasztóknak kínált plusz előnyöket.

MTI/KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában