Helyi közélet

2015.09.12. 11:22

Ismeretlen eredetű, zöld őrleményt árultak a fiatalok

Nyíregyháza - A büntetőeljárások elsősorban a terjesztőkre koncentrálnak, de a fogyasztóknak is szankciókkal kell számolniuk.

Nyíregyháza - A büntetőeljárások elsősorban a terjesztőkre koncentrálnak, de a fogyasztóknak is szankciókkal kell számolniuk.

– A lapban megjelent olvasói véleményekre reagálva a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan leszögezi: minden esetben a törvény teljes szigorával lépnek fel az illegális tudatmódosító szerekkel kapcsolatos bűncselekményekkel szemben – tájékoztatta lapunkat Fülöp Gergely r. őrnagy.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a büntetőeljárások elsősorban a terjesztőkre koncentrálnak, de a fogyasztóknak is szankciókkal kell számolniuk. Legutóbb szeptember 8-án Nyíregyházán fogtak el három feltételezett kábítószer-terjesztőt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2014-ben az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai alapján kábítószerrel, illetve új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt összesen 131 bűncselekményt regisztráltak, melyekben a nyomozás eredményessége 80,12 százalékos volt.

A rendőrség az elkövetői körök felderítése mellett nagy hangsúlyt fektet a felvilágosításra és bűnmegelőzésre is. A leginkább veszélyeztetettebb korcsoportot, a fiatalokat számos prevenciós program célozza meg, így az iskola rendőre, a D.A.D.A., az ELLEN-SZER, vagy az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat – tudtuk meg a szóvivőtől.

Tetten érték őket

A legfrissebb elfogás, amit Fülöp Gergely is említett, kedden történt Nyíregyházán. A Szabolcs megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának munkatársai és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a megyeszékhelyen csaptak le három feltételezett kábítószer-kereskedőre: egy 17 éves nyírturai lányra és két nyíregyházi férfira – egyikük 17, másikuk 23 éves. A rend­őrök eladás közben érték tetten a fiatalokat, akiktől 27,3 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Az adatok szerint az elkövetők Nyíregyházán terjesztették az ismeretlen eredetű, zöld növényi őrleményt, melyet az eljárás során szakértői vizsgálat alá vetnek. A rendőrség két gyanúsítottat őrizetbe vett, egyikük szabadlábon védekezhet. A nyomozás kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik.

KM


Nyíregyháza - A rendőrök az intézkedés során összesen 27,3 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. tovább »

 

Ezek is érdekelhetik