Helyi közélet

2015.09.17. 11:28

Kasztrálják az Astrát! Hogyan tovább?

Nyíregyháza - Hétfő óta nem fogad be kárigényeket az Astra Biztosító.

Nyíregyháza - Hétfő óta nem fogad be kárigényeket az Astra Biztosító.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdától fogadja a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de az Astra Biztosítóhoz még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károkkal kapcsolatos bejelentéseket, és közreműködik a kárfelmérés folyamatában is.

A biztosítók szövetsége a 2015. augusztus 17-e utáni kárbejelentéseket fogadja, nyilvántartásba veszi, megszervezi és lebonyolítja a károsult gépjárművek szemléjét, és bekéri a szükséges iratokat.

A kgfb-n kívüli egyéb károkkal kapcsolatos kárbejelentéseket az ügyfelek továbbra is a román felügyelet (ASF) mellett működő biztosítási garanciaalapnál (FGA) kezdeményezhetik. Az Astra Biztosító magyarországi fióktelepe honlapján magyar nyelven elérhetők a kárbejelentési űrlapok, illetve a román felügyelet rövid ügyfél-tájékoztatója is.

Elválás – közös megegyezéssel

A jövőben bekövetkező astrás káresemények számának csökkentése érdekében az Astra Biztosító a következő napokban valamennyi magyarországi ügyfelének tájékoztató levelet küld a biztosítás közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségéről.

A postai küldemény az Astra Fióktelep előzetesen aláírt megállapodását is tartalmazza, mely szerint a díjjal fedezett, még le nem járt évfordulójú biztosítási szerződés 2015. szeptember 30-ai hatállyal, közös megegyezéssel megszüntethető.

KM/MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában