Helyi közélet

2015.09.23. 13:51

MSZP-sajtótájékoztató: Egyre mélyebb a társadalmi szakadék

Nyíregyháza – Magyarországon sokat dolgoznak az emberek, viszont keveset keresnek. A magyar bérek leszakadtak az uniós átlagtól, a Fidesz-kormányzás elmúlt öt évében a társadalmi szakadék egyre mélyebb lett, hárommillióan élnek hazánkban szegénységben, mélyszegénységben – mondta szerdán nyíregyházi sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, az MSZP megyei választmányának elnöke.

Nyíregyháza – Magyarországon sokat dolgoznak az emberek, viszont keveset keresnek. A magyar bérek leszakadtak az uniós átlagtól, a Fidesz-kormányzás elmúlt öt évében a társadalmi szakadék egyre mélyebb lett, hárommillióan élnek hazánkban szegénységben, mélyszegénységben – mondta szerdán nyíregyházi sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, az MSZP megyei választmányának elnöke. Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a minimálbért 35 százalékos adó terheli, ezt a magas számot tekintve viszont elsők vagyunk Európában. Bennünket Lettország követ, ahol ez az arány 27 százalék. Kiemelte a vállalkozások számának csökkenését is, s azt, hogy sok egyéni vállalkozó csak kényszerhelyzetből váltotta ki az engedélyt.

Aranyos Gábor, a Societas országos alelnöke arról szólt, míg hazánk 2010-ben a legegyenlőbb ország volt, addig 2015-ben a legegyenlőtlenebb, s ez az egyenlőtlenség a megyénkben különösen kitűnik. Véleménye szerint vissza kellene hozni azt az adójóváírást, amit a Fidesz megszüntetett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában