Helyi közélet

2015.11.12. 16:21

A védművek jó állapotban vannak – és az emberek?

Nyíregyháza - A védelmi szervezetnek kétszer ennyi műszaki irányítóra lenne szüksége.

Nyíregyháza - A védelmi szervezetnek kétszer ennyi műszaki irányítóra lenne szüksége.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szokásos őszi védmű-felülvizsgálatának eredményeit összegezték szerdán a szervezet nyíregyházi székházában.

Bodnár Gáspár igazgató bevezetőjében megemlítette, hogy tavaly óta az igazgatóság feladatai megsokszorozódtak, hiszen közel 2200 kilométernyi korábbi társulati csatornahálózatot vettek át, továbbá átadták a Szamos–Kraszna-közi tározót, sőt, még az idén átveszik a Beregi-tározót is a maga 51 kilométeres töltésrendszerével, s a hozzá tartozó 65 különböző műtárggyal, valamint még tíz kilométernyi csatornával.

– A feladatok végrehajtása aligha valósulhatott volna meg a mintegy kétezer közfoglalkoztatott nélkül – jegyezte meg az igazgató.

Kevés a szakember

Amint az osztályvezetők – Lucza Zoltán, Dajka István, Lőrincz Róbert, Veres József –, valamint Kató Sándor műszaki igazgatóhelyettes beszámolójából is kiderült, az elvégzett munka dicséretes, hiszen erő felett teljesítettek az emberek. Ugyanakkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy nincs elég szakembere az igazgatóságnak (a védelmi szervezetnek például kétszer ennyi műszaki irányítóra lenne szüksége), és az is abszurdum, hogy egy őrnek 100 kilométernyi csatornára kell felügyelnie.

A vízminőség kérdésében annyi az előrelépés tavaly óta, hogy mintavételi csoport alakult az igazgatóságnál, azonban a sok bába között továbbra is elvész a gyermek, annyi szervezethez tartozik a vízminőség kérdése.

KM-GyL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában