Helyi közélet

2015.11.11. 18:59

Egy tenyérre rajzolt fekete pötty több ezer nőt menthet meg

Nyíregyháza - Hihetetlenül hangzik, nemde? Pedig igaz!

Nyíregyháza - Hihetetlenül hangzik, nemde? Pedig igaz!

Létezik egy szimbólum, ami több ezer nő életét képes megmenteni. A fekete pont egy olyan segítségkérő üzenet, amit a családon belüli erőszakot elszenvedett nők használhatnak. Alapvetően azt jelenti, hogy „Kérlek, hívj azonnal rendőrt nekem!” – adta közre a Napjaink életmódmagazin.

Nyilvánvaló, hogy az erőszaktevők tisztában vannak minden stratégiával, és testi-lelki terrorban tartják az áldozatukat, minden lehetőséget megszüntetve, amivel segítségért fordulhatnának. A félelem annyira erős az ilyen nőkben, hogy inkább élnek rettegésben, mintsem elmenjenek a rendőrségre. Ha nem lenne elég a félelem, a legtöbb erőszakos férfi zsarolni is szokta az áldozatát, sokszor azzal, hogy bántja a gyerekét, akkor így az érintett nő inkább elviseli a bántalmazást, és nem hagyja ott a férfit.

Mit tegyünk, ha a fekete pontot használva kér segítséget valaki? Először is maradjunk természetesek, ne hívjuk fel a figyelmet magunkra. Jegyezzük meg a nő személyleírását, és azonnal hívjuk a rendőrséget. Közöljük velük, hogy mit láttuk és hol, majd adjunk olyan leírást, ami egyértelművé teszi, hogy kikről is van szó.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában