Helyi közélet

2015.11.03. 11:40

Jóvanazúgy - A járda 30 éve a kerítésbe vezet, javították, azóta is oda vezet

Nyíregyháza - Mivel kopott volt, nem tűnt fel senkinek, hogy a Virág utcán a járda már 30 éve a kerítésbe vezet. A NYÍRVV 7 millióért javította a járdát. Az pedig továbbra is a kerítésbe vezet...

Nyíregyháza - Mivel kopott volt, nem tűnt fel senkinek, hogy a Virág utcán a járda már 30 éve a kerítésbe vezet. A NYÍRVV 7 millióért javította a járdát. Az pedig továbbra is a kerítésbe vezet...

„Örömmel fogadtuk a Virág utcán épülő járdát. Az iskola és az óvoda miatt balesetveszélyes az út közepén kisgyerekekkel közlekedni” – írta levelében nyíregyházi olvasónk.

Ám az örömbe üröm is vegyült: a Kígyó utca felől az iskola irányába szép járda készül, de csak az iskoláig, onnan az óvoda kerítésének vezet, és marad a semmi, mert a járdaépítés a túlsó oldalon folytatódik az utca végéig. Mi a ráció az egészben? – kérdezte olvasónk.

Nem indokolt új építése

– A Virág utcán társaságunk 7 millió forintért a meglévő, tönkrement, balesetveszélyes járdát újította fel a Kígyó utcától a Móricz Zsigmond utcáig – kezdte válaszát Dicső Péter, a NyírVV Kft. közterület-kezelési és közlekedési csoportvezetője.

– A 322 méteres szakaszon a régi aszfaltburkolatot állítottuk helyre a korábbi nyomvonalon. A Kígyó utcától az általános iskoláig az utca mindkét oldalán lakóingatlanok találhatók, és ennek megfelelően mindkét oldalon épült járda. Az iskolától a Móricz Zsigmond utcáig csak az utca egyik oldala lakott, ezért az ellenkező oldalon nem indokolt új járda építése, illetve a régi nyomvonal megváltoztatása.

Megkérdeztünk több, évtizedek óta az oktatási-nevelési intézményekben dolgozót, akik azt mondták: 30 éve az óvoda kerítésbe vezet a járda, de mert kopott volt, senkinek sem tűnt fel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában