Helyi közélet

2015.11.29. 08:37

"Soha nem volt szükség kerülőutakra vagy kiskapukra"

Nyíregyháza - Amikor kiderült, hogy Horgas Eszter zsűritag lesz, a Talamba jelezte a műsorkészítőknek: dolgoztak már együtt.

Nyíregyháza - Amikor kiderült, hogy Horgas Eszter zsűritag lesz, a Talamba jelezte a műsorkészítőknek: dolgoztak már együtt.A lapok „kiderítették”, ami soha nem is volt titok: azt, hogy a fuvolaművész és a fiúk évek óta munkakapcsolatban állnak egymással. Az újságok azzal vádolják Horgas Esztert, hogy csak azért segített a Talambának, mert ismeri őket, dolgoztak együtt, sőt, közös lemezük is megjelent. Zombor Levente szerint erről szó sincs!

Lépésről lépésre haladtak

– Aki ismer bennünket, az pontosan tudja, hogy mindent, amit elértünk, kizárólag saját magunknak köszönhetünk. Ehhez soha nem volt szükség kerülőutakra vagy kiskapukra, mi a munkában, pontosabban a nagyon sok munkában hiszünk. Kezdetektől lépésről lépésre haladtunk, és e filozófiánk mellett a jövőben is kitartunk. Amikor 16 évvel ezelőtt elkezdtünk zenélni, volt néhány kukánk és seprűnk, jó bulinak tartottuk, de nem többnek.

– Amikor viszont az első koncertünkre készültünk, kiderült, hogy ez nem is ilyen egyszerű. Közönséget szerveztünk, plakátot gyártattunk, szerződést írtunk. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mit jelent együttest működtetni, fenntartani, ismertté tenni. Nem volt könnyű, de arra mindannyian büszkék vagyunk, hogy mindig a saját utunkat jártuk, és soha nem léptünk egyszerre túl nagyot. Mi valóban minden egyes lépcsőfokon álltunk, és hiszek abban, hogy ez alapozta meg a sikereinket. Az elmúlt több mint másfél évtized alatt a magyar zenei élet szereplői közül szinte mindenkivel álltunk már egy színpadon vagy dolgoztunk együtt, nehéz lett volna olyan zenészt a zsűribe ültetni, akivel ne lett volna már munkakapcsolatunk.

Szükség van egy kis pluszra

– Amikor jelentkeztünk a műsorba, még nem volt ismert a zsűri összetétele, amikor viszont kiderült, hogy Eszter lesz az egyik tag, jeleztük a produkció készítőinek, hogy ismerjük egymást.

– Semmit nem tettünk annak érdekében, hogy eltüntessük a közös munkáról szóló megjelenéseket, pontosan azért, mert semmi susmusról nincs szó. Mi magunkban hiszünk, és nem az aranygombban – mondja Levente, akitől megkérdeztük, hogy egy ennyire ismert és népszerű együttes, mint a Talamba, miért indult el egy olyan versenyen, ahol a legtöbb induló amatőr, szemben az ő profizmusukkal.

– Tizenhat év munka, rengeteg koncert, lemez és turné után azt éreztük, hogy saját erőből eddig tudtunk eljutni, és hogy a pályafutásunkban most jött el az a pont, amikor szükség van egy kis pluszra. Mondjuk arra, hogy hétről hétre kétmillió néző lásson bennünket a televízióban. Mert missziónk, hogy az ütőhangszerek sokszínű világával és az élő zenével megismertessük az embereket.

Nem dobolnak félmeztelenül

– Úgy vágtunk bele, hogy csak abban az esetben csináljuk ezt végig, ha megmaradhatunk olyannak, amilyenek vagyunk, ha nem kell például félmeztelenül dobolnunk – mondja Levi, aki szerencsére nem veszítette el a humor­érzékét. Nincs ideje a támadásokkal foglalkozni, hiszen amellett, hogy készülniük kell a verseny döntőjére, közeleg a következő koncertjük is, amely a budapesti Művészetek Palotájában lesz. Tavaly ugyanott 1500 néző előtt adtak fergeteges műsort, és bár nem lesz könnyű, megpróbálják felülmúlni az akkori sikert.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában