Helyi közélet

2015.11.02. 10:54

Tűnj ki a sötétből!

Nyíregyháza - Láthatósági eszközöket ajándékoztak a rendőrök a hiányosan felszerelt kerékpárosoknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyháza - Láthatósági eszközöket ajándékoztak a rendőrök a hiányosan felszerelt kerékpárosoknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az egyre korábbi sötétedés, a gyakran kedvezőtlen látási viszonyok miatt ősszel és télen különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása. Számos, gyakran súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt már azért, mert a gépkocsivezető csak későn észlelte az előtte haladó biciklist.

A Látni és látszani országos kampányhoz kötődően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2015. november 1-én este ellenőrizték a kerékpárosokat a megyei rendőr-főkapitányság és baleset-megelőzési bizottság munkatársai. Azoknak, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé ezúttal első és hátsó kerékpáros-lámpát, valamint láthatósági mellényt adtak ajándékba, a gyerekek még biciklis sisakot is kaptak.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanennyire életbevágó.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában