Helyi közélet

2015.12.21. 12:39

311 rudit lopott a buji betörő

Nyíregyháza - A rendőrök egy órán belül elkapták, nem is volt nehéz dolguk megtalálni, mivel az elfogyasztott túródesszertek csomagolását eldobálta a környéken.

Nyíregyháza - A rendőrök egy órán belül elkapták, nem is volt nehéz dolguk megtalálni, mivel az elfogyasztott túródesszertek csomagolását eldobálta a környéken.

A vádirat szerint a férfi idén októberben szabadult egy korábbi börtönbüntetéséből, de alig egy hónap elteltével már újabb bűncselekményt követett el.

A férfi november 25-én éjjel ittasan befeszítette az egyik buji ABC ajtaját, majd a raktárban tárolt, több ládányi tejterméket és friss péksüteményt a közeli lakására vitte, ahol a melléképületben és a kertben elrejtette. A lopott dolgok között volt 311 darab az ismert szatmári túródesszertből, amiből a férfi több darabot el is fogyasztott. A betörést a bolt alkalmazottja a reggeli nyitáskor fedezte fel, majd értesítette a rendőrséget. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei azonnal keresni kezdték az elkövetőt, akit egy órán belül elfogtak. Ebben segítségükre volt az is, hogy a férfi az elfogyasztott túródesszertek csomagolását eldobálta a környéken. Az ügyész lopás vétségével vádolta a vádlottat, akit a Nyíregyházi Járásbíróság gyorsított eljárásban a mai napon egy év nyolc hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott enyhítésért fellebbezett.

- Dr. Szilágyi László sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában