Helyi közélet

2015.12.29. 12:18

Gasztroangyal szállt le Rozsályban

Rozsály – "Járt már itt több stáb, még a BBC-től is, de ilyen megfeszített munkát egyik sem végzett. Láthatóan remekül érezték magukat mindannyian, mi pedig örömmel kalauzoltuk őket a faluban."

Rozsály – "Járt már itt több stáb, még a BBC-től is, de ilyen megfeszített munkát egyik sem végzett. Láthatóan remekül érezték magukat mindannyian, mi pedig örömmel kalauzoltuk őket a faluban."

Az ország egyik önellátó községébe, Rozsályba látogatott a közkedvelt televíziós műsor, a Gasztroangyal stábja – számoltunk be minderről a február 11-ei számunkban. Az M1-en egyórás műsor keretében Sztolyka Zoltán, a település polgármestere kalauzolta a háziasszony Borbás Marcsit és Mamusz kutyát; megmutatta, hogyan élnek a helyiek, mivel foglalkoznak, miképpen gazdálkodnak.

 

Nagyszerű élmény

– A Szent Mihály-napi tűzgyújtás alkalmával vettük fel a kapcsolatot, aztán egyeztettünk, pontosítottunk, míg végül októberben vendégül láthattuk a Gasztroangyal stábját. Nagyszerű élmény volt minden résztvevő számára – fejtegette Sztolyka Zoltán. Erzsike néni káposztás paszulya, a település boltja, Barta István és feleségének kertje, Sztolyka Ildikó savanyú káposztás nudlija birsalmával, Kicska Balázs késkészítő műhelye, Járóka Elemérné lecsós húsa, Tóth János fonott kosarai és Erzsi néni almás kelt kalácsa is színesítette a tartalmas műsort.

Barátságos település

– Járt már itt több stáb, még a BBC-től is, de ilyen megfeszített munkát egyik sem végzett. Láthatóan remekül érezték magukat mindannyian, mi pedig örömmel kalauzoltuk őket a faluban.

Az első vetítés után többen hívtak fel, és gratuláltak.

Büszkeséggel töltött és tölt el, hogy ennek a gasztronómiai szempontból is barátságos településnek lehetek a polgármestere – jegyezte meg végezetül Sztolyka Zoltán.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában