Helyi közélet

2015.12.29. 14:35

Harmadszor is a legjobb tízben az országos vetélkedőn

Záhony - Az AIDS világnapján a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében 13. alkalommal rendezték meg az Országos HIV/AIDS Prevenciós Versenyt.

Záhony - Az AIDS világnapján a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében 13. alkalommal rendezték meg az Országos HIV/AIDS Prevenciós Versenyt.

Az online forduló után a megyei győztesek számára a Corvin Plazában rendezték meg az országos döntőt, ahol mintegy három órás versengésben mérték össze felkészültségüket a csapatok. Különféle érdekes elméleti és gyakorlati feladatok tették próbára a résztvevőket, melynek során dicséretesen szerepelt megyénk képviseletében a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Hű-Béresek elnevezésű, Drótos Eszter (Kisvárda), Hudák Márk (Csap, Kárpátalja) és Katona Dávid (Berkesz) összetételű triója. A határvárosiak az értékes kilencedik helyezést szerezték meg, s ezzel egymás után harmadszor végeztek az ország 10 legeredményesebb csapata között. Az online forduló alapján, versenyen kívül három felnőtt trió is részt vehetett a rendezvényen, akik között a másik kollégiumi csapat, a Demeter Veronika (Csap, Kárpátalja), Tombistejn Krisztina (Eszeny, Kárpátalja) és Elek Zoltán (Anarcs) alkotta Béres Bio Trio a második helyen zárt. A versenyzők és kísérők fővárosba utaztatását a karitatív szervezet megyei igazgatósága és a tiszabezdédi önkormányzat támogatta. Az egész napos programot érdekes kísérő események színesítették (anonim HIV szűrés, HIV tanácsadás, interaktív játékok és totó, óvszerosztás, élő társasjáték, AIDS lepedő kiállítás). A rendezvény zárásaként a résztvevők megalkották az ország legnagyobb Piros Szalagját, amely az AIDS elleni küzdelem jelképe.

- Tombistejn Krisztina - Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában