Helyi közélet

2015.12.04. 14:34

MSZP-sajtótájékoztató: Az igazságszolgáltatás nem azonos mércével mér

Nyíregyháza – A párt megyei szervezete szolidáris Juhász Ferenccel – kezdte péntek délelőtti sajtótájékoztatóját dr. Veres János, a szocialisták megyei elnöke, majd hozzátette: egy koncepciós per egyik stádiuma a volt honvédelmi miniszter ügyében hozott ítélet, melynek sem jogszabályi, sem pedig ténybeli alapja nincsen.

Nyíregyháza – A párt megyei szervezete szolidáris Juhász Ferenccel – kezdte péntek délelőtti sajtótájékoztatóját dr. Veres János, a szocialisták megyei elnöke, majd hozzátette: egy koncepciós per egyik stádiuma a volt honvédelmi miniszter ügyében hozott ítélet, melynek sem jogszabályi, sem pedig ténybeli alapja nincsen. Dr. Veres János ezt azért tartotta fontosnak nyomatékosítani, mert szerinte a témában több félreérthető nyilatkozat látott napvilágot az utóbbi időben. Hozzátette: sajnos a hazai igazságszolgáltatás nem egyenlő mércével mér, ezt több alkalommal bizonyította is a közelmúltban. – Az ide vágó jogszabályból világosan és egyértelműen kiolvasható, hogy folyamatos országgyűlési képviselői mandátummal nem vehet fel senki végkielégítést, mint volt polgármester. Egy másik történetben pedig az a kérdésem: hogyan végezheti a munkáját hónapokon át úgy egy polgármester, hogy elítéli őt a bíróság? Az igazságszolgáltatás egyik esetben sem állt hivatása magaslatán, szerencsésebb lenne, ha a nyilvánvaló törvénysértésekkel foglalkoznának – fogalmazott dr. Veres János, a szocialista párt egykori pénzügyminisztere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában