Helyi közélet

2016.01.27. 15:42

Együtt-Összefogás sajtótájékoztató: Sokféle felelősséget felvet az, ahogy a város vezetése bánik a megyeszékhely vagyonával

Nyíregyháza – – Felháborító, hogy a város cégei – köztük a városüzemeltető társaság –, tavaly nyár óta több mint 800 millió forintos szerződést kötöttek azzal a vállalkozóval, aki NyírVV Kft. vezetője és másik két társa elleni 82,7 millió forint vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és okirat-hamisítási ügyben a harmadrendű vádlott – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Lövei Csaba az Együtt önkormányzati képviselője.

Nyíregyháza – – Felháborító, hogy a város cégei – köztük a városüzemeltető társaság –, tavaly nyár óta több mint 800 millió forintos szerződést kötöttek azzal a vállalkozóval, aki NyírVV Kft. vezetője és másik két társa elleni 82,7 millió forint vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és okirat-hamisítási ügyben a harmadrendű vádlott – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Lövei Csaba az Együtt önkormányzati képviselője. – Büntetőjogi, politikai és morális felelősséget is felvet az, ahogy a város vezetése bánik a megyeszékhely vagyonával – jelentette ki dr. Helmeczy László. Az Összefogás megyénkért egyesület elnöke szerint érthetetlen, hogy Kovács Ferenc polgármester miért ragaszkodik egy olyan ügyvezetőhöz, aki ellen vádelhalasztás van érvényben, a csaknem 83 millió forintos vagyoni kárt okozó ügy elsőrendű vádlottja, és most helyezte vissza egy jogerős bírósági döntés a korábbi munkakörébe 4 millió forintos kártérítéssel azt az Orosz Zoltánt - az ő feljelentése nyomán indult nyomozás hűtlen kezelés gyanúja miatt -, akit jogellenesen bocsátott el az ügyvezető,

Reagálások

A törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét tartotta fenn hatályában. Így most már jogerősen is megállapítást nyert, hogy felperes elbocsátásának nem volt köze a munkáltatója ellen tett feljelentésének. Társaságunk az ítélet további rendelkezéseivel kapcsolatos álláspontját csak annak írásba foglalását követően alakítja ki. Ezért csak a teljes, írásba foglalt ítélet megismerése után dönthet Társaságunk arról, hogy jogorvoslatért a Kúriához fordul-e – írta reagálásában a NyírVV KFT.

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így az elsőfokú ítélet megszületéséig - ahogyan azt az Önkormányzat korábban már többször kijelentette - a bírósági eljárásról és annak alanyairól nem nyilvánítunk véleményt, azt semmilyen módon nem kommentáljuk – reagált Rendes Sándor, az önkormányzat sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában