Helyi közélet

2016.02.16. 15:47

A tiszavasvári polgármester szerint szó sincs megfélemlítésről

Tiszavasvári - Hétfőn több mint százan tiltakoztak a tiszavasvári városháza előtt a közgyűlés egyik napirendi pontja miatt.

Tiszavasvári - Hétfőn több mint százan tiltakoztak a tiszavasvári városháza előtt a közgyűlés egyik napirendi pontja miatt. A testület minősített többséggel döntött arról az együttműködési megállapodásról, amelyet az önkormányzat és a Becsület Légiója Egyesület kötött – ez utóbbi szervezet képviselője az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán. Az együttműködés a szociális, gyámügyi, gyermekjóléti és közbiztonsági feladatokat érinti, a magyar-cigány együttélés, az integrációs folyamatok, a gyermekvédelmi jelzőrendszer és a közrendvédelem terén az egyesület a jövőben szakértőként és szaktanácsadóként segíti az önkormányzat munkáját. A tiltakozók azt mondták: féltik a gyerekeiket, az otthonaikat.

A megállapodásról kedden dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere azt mondta: szeretnék normalizálni az állapotokat a város peremkerületén, ehhez pedig olyan szakértők segítségét is igénybe veszik, akik más településeken már bizonyítottak. – A Becsület Légiója Egyesület tapasztalatait felhasználva segítenénk azokat a családokat, akik szeretnének kitörni a jelenlegi, kilátástalan helyzetükből – mondta a városvezető. A demonstráción elhangzottakra úgy reagált: szó sincs megfélemlítésről! – Szeretnénk visszavezetni a romákat a társadalomba és betartatni azokat a törvényeket, amelyek minden magyar állampolgárra nézve kötelező érvényűek.

Volner János, a Jobbik alelnöke azt mondta, a rend és tisztesség program célja a közállapotok normalizálása. – Az említett városrészben rendszeres a droghasználat, a prostitúció, az áramlopás és az uzsoráztatás – az egyesülettel kötött megállapodás ezek felszámolását célozza.


Tiszavasvári – Hétfőn egy órától tart közgyűlést Tiszavasvári képviselő-testülete, a hivatal épülete előtt pedig a szakadó eső ellenére több mint százan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az egyik napirendi pont ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában