Helyi közélet

2016.02.07. 15:08

Ablakot nyitottak a tisztaberekiek a Nemzetiben

Tisztaberek - Az amatőr színjátszó csoport a Nemzeti Színház stúdiószínpadán lépett fel.

Tisztaberek - Az amatőr színjátszó csoport a Nemzeti Színház stúdiószínpadán lépett fel.

Tiszta sor: a tisztaberekiek életre szóló élménnyel gazdagodtak a fővárosban.

A Pajtaszínház programban részt vevő amatőr színjátszó csoportok egyikeként léphettek fel a Nemzeti Színház stúdiószínpadán.

A tisztabereki csoport megalakulását több hónapos felkészülés követte, mely során komoly segítséget nyújtott mentorként Nagy Csongor Zsolt Szatmárnémetiből.

A bemutatót a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében rendezték. Tamási Áron Énekes madarának átdolgozott változatát láthatták a nézők, melynek új címet adtak: Az ablak. Egyszerre volt nagy lehetőség, kihívás és megtisztelő feladat a csoportnak és a községnek is.

Gondáné Számel Nikoletta nem pusztán a csoport vezetői teendőit látta el, a darab egyik főszereplőjeként alkotott maradandót Bodó Csabáné, Gonda Viktor, Maros Ildikó, Maros Roland, Nagy Gáborné, Matiz László és Rápoltiné Kapcsos Szilvia társaságában.

– A Pajtaszínház program jó hatással volt a csoport tagjaira és a településre. A darabot hamarosan bemutatjuk Tisztabereken is. Rávilágított arra, hogy a színjátszás az egyéni önkifejezés egyik formája, ami bárki számára elérhető, mindemellett a közösségre nézve is pozitív hozadékai is vannak – vélekedett Gondáné Számel Nikoletta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában