Helyi közélet

2016.02.19. 15:57

Angolból és testnevelésből szóbeliztek

Nyíregyháza - Nagyon izgultak a diákok a vizsga előtt, egymást faggatták a kérdésekről.

Nyíregyháza - Nagyon izgultak a diákok a vizsga előtt, egymást faggatták a kérdésekről.

Zajongás, papírok sercegése, ideges tekintetek, megkönnyebbült sóhajok váltották egymást csütörtökön az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában a központi szóbeli felvételi vizsga második napján, amely alapos felkészülést igényelt a diákoktól.

Megérte tanulni

A résztvevők angol és testnevelés tagozatra jelentkezhettek, ahol számtalan követelménynek kellett megfelelniük. A felvételizőknek hat perc állt rendelkezésükre, hogy számot adjanak tudásukról, de felkészülésükben segítségükre voltak a már megadott témakörök. Míg az írásbeli vizsga mindenhol egységes volt, a szóbeli kérdései iskolától függően változtak.

Az angol tagozatra jelentkezőket bemutatkozás, a kihúzott tétel kifejtése, szókincs és nyelvtan alapján pontozták, míg a tesire készülőknél az alkalmassági vizsga teljesítése mellett az olvasás és szövegértés is része volt a feladatsornak. A diákok többsége az utóbbi szakot jelölte meg elsőként.

– Nagyon izgultam, mielőtt bementem, de sikerült megnyugodnom, mire rám került a sor, és úgy gondolom, sikerrel vettem az akadályokat. Sokat készültem az angol szóbelire, remélem, nem eredménytelenül – mondta el érdeklődésünkre Kata.

Tibor elégedett volt a vizsgán nyújtott teljesítményével.

– Kihoztam magamból a maximumot az alkalmasságin, a többit már nem találtam nehéznek.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 19-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában