Helyi közélet

2016.02.20. 10:46

Az unalom máig ismeretlen fogalom a számára

Demecser - Korábban településvezetőként, jelenleg iskolaigazgatóként tesz a közösségért.

Demecser - Korábban településvezetőként, jelenleg iskolaigazgatóként tesz a közösségért.

Kiss Gyula elhivatott, vezető szellemű, menedzser típusú személyiség, emellett az ország egyik legeredményesebb önkéntes tűzoltóságának volt elnöke, pedagógus és polgármester.

Demecserben tanított 1978-tól közel tizenöt évig, majd a besztereci általános iskola igazgatójaként dolgozott. Az akkori polgármester halála után, 2003-ban az SZDSZ-MSZP jelöltjeként polgármesterré választották. A politikai pályán tevékenykedve is fontosnak érezte, hogy tegyen a közösségért.

Bevezette a közmunka­programot Demecserben, 2004-től ő indította útjára a Káposztás napokat. Mivel 2014-ben nem választották újra polgármesternek, a besztereci Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatói székében folytatta pályafutását.

Szívvel-lélekkel tanít

– Mindig is pedagógusnak éreztem magam, de a polgármesterség is szép állomás volt az életemben. A tanításban mindig is örömömet leltem, szívvel-lélekkel igyekszem átadni a gyerekeknek a tudást – árulta el Kiss Gyula.

Persze, településvezetőként sem unatkozott: napi kapcsolatot ápolt a lakossággal, mindenki problémájára nyitott volt, és szívesen fogadta az építő kritikákat, javaslatokat, észrevételeket. Igyekezett a tőle telhető legtöbbet tenni az emberekért a polgármestersége alatt, s úgy véli, „ez az, amit a demecseriek leginkább visszasírnak”. Másik szívügye a művészetpártolás. Demecserben mindig is aktív, pezsgő volt kulturális élet.

– A Káposztás napok programsorozat ennek csak egy része. Egy művészeti iskolát is alapítottunk annak idején, ahol jelenleg 650 diák tanul hat telephelyen. Született egy zeneművészeti intézmény is, ahol hangszeres zenét kezdtek tanítani. Innen jött a zenekar-alapítás ötlete, az együttes közel tíz éve működik – mesélte.

- KM-MA -

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában