Helyi közélet

2016.02.09. 19:48

Már nem félnek a mumustól

Nyíregyháza - A színházi nézőtéren nincs helye popcorn­nak, cukorkáknak, üdítőknek.

Nyíregyháza - A színházi nézőtéren nincs helye popcorn­nak, cukorkáknak, üdítőknek.

– Ma is ugyanúgy rajonganak a színházért a gyerekek, mint évtizedekkel ezelőtt, vagy a mai fiatalok már jobban kedvelik a mozit és az egyéb, könnyedebb kikapcsolódási formákat? – tették fel a kérdést diákújságíróink a magyar kultúra napja apropóján iskolánk egyik kulturális programszervezőjének, Turucz_Istvánnénak.

Megkedvelték a mumusokat

A tanítónő elmondta: manapság is nagy az érdeklődés az alsó tagozatosok körében a Móricz Zsigmond Színház szórakoztató ifjúsági előadásai iránt. – Legutóbb A mumus című gyermekmusicalt nézték meg a fiatalok. A kétrészes előadásból kiderült: mumusok márpedig léteznek, de nem kell tőlük félni! Egyesével érkeznek a gyerekszobába, hogy a birodalmukat felfaló Zsák ellen segítséget kérjenek…

– Ez a humorban bővelkedő előadás sokat segített abban, hogy a mumusokkal szembeni gyermeki félelmet és ellenszenvet egyszer és mindenkorra eloszlassa – mesélte a pedagógus, majd hozzátette: erre a gyermekmusicalre az 5. és 6. évfolyamos diákok közül is többen kíváncsiak voltak, és nem csalódtak.

– Legközelebb A palacsintás királyt nézzük meg Háda László rendezésében. Biztos vagyok benne, hogy a diákok táborában is sikert arat majd a jövőre 90 éves Fésűs Éva zenés mesejátéka, amelyben kiderül: melyik szép lány képes megsütni 100 palacsintát…

Moziban lehet, színházban tilos

A tanítónő elárulta: a nívós szórakozás mögött komoly pedagógiai célok bújnak meg. – Fontos, hogy már a legifjabb színházlátogatók is tisztában legyenek az alapvető viselkedési és illemszabályokkal. A mozival ellentétben a színházi nézőtéren nincs helye popcornnak, cukorkáknak, üdítőknek, zavaró beszélgetésnek, ott a fegyelemé, a figyelemé, na és persze a vidámságé főszerep!

- Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Ami -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában