Helyi közélet

2016.02.16. 13:39

Maskarában űzték el a telet kicsik és nagyok

Panyola - Jó időben és jó kedvvel rendezték meg Panyolán a III. Hagyományőrző farsangi felvonulást a napokban.

Panyola - Jó időben és jó kedvvel rendezték meg Panyolán a III. Hagyományőrző farsangi felvonulást a napokban.

A település vállalkozó szellemű lakosainak apraja-nagyja öltött magára hagyományos maskarát, hogy végigvonulva Panyola utcáin – a hagyományápolás jegyében – így űzze el a telet – tájékoztatta lapunkat Muhari Zoltán polgármester.

A felvonulási menet az útja során többször is meg-megállt, hogy a néptáncosok műsora után kidobolással is közhírré tegyék az esti szórakoztató programot.

A helyi lakosok a portájuk kapujából figyelték a felvonulást, és többen is jóféle itókákkal kínálták meg a résztvevőket és az érdeklődőket egyaránt. Nézőkből sem volt hiány, hiszen érkeztek vendégek távolabbról is, például Nyíregyházáról, sőt még a megyehatáron túlról is.

A mintegy kétórás látványos felvonulást este a közösségi házban népzenei műsor és vidám előadásokkal tarkított szórakoztató program követte. A vendégek jókedvét a messze földön híres panyolai „elixírek” is fokozták.

- Nádasi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában