Helyi közélet

2016.02.17. 18:19

„Sakkoznak”, hogy forrást szerezzenek

Kisnamény - Tudni kell taktikázni, ügyesen lépegetni, hogy a tervekhez forrásokat szerezhessenek.

Kisnamény - Tudni kell taktikázni, ügyesen lépegetni, hogy a tervekhez forrásokat szerezhessenek.

Legyen akármilyen kicsi is egy település, tervek, célok ott is vannak, hogy jobb legyen a helybeliek élete. Nincs ezzel másképpen Kisnamény sem.

Bővíteni az otthont

– Nagyon szeretnénk egy energetikai pályázatot megnyerni annak érdekében, hogy felújíthassuk és bővíthessük az idősek bentlakásos otthonát – mondta el érdeklődésünkre Bihariné Kékesi Ibolya, a település polgármestere, aki 2010 óta tölti be ezt a tisztséget. – Nem könnyű ilyen pályázatot találni. Jelenleg tíz férőhelyes az otthon, de a községből és a környékről többen is szeretnének bekerülni. Több idős ember egész napos felügyeletet igényel, s a dolgozó családtagok ezt a folyamatos segítségnyújtást nem tudják felvállalni. Az otthon az Alkonytáj Szociális Szolgáltató Központ keretében működik. A szolgáltató központhoz tartozik továbbá a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a falugondnoki szolgálat.

– A másik nagy tervünk, hogy a régi, üresen álló polgármesteri hivatalban közösségi teret alakítsunk ki. Nincs ugyanis a községben egy olyan hely, ahol egy előadást, fórumot meg lehetne tartani 30–50 ember számára. Keressük a lehetőségeket a felújítására, talán egy falukép-rehabilitációs programba beleférne – folytatta a község vezetője.

– A harmadik nagy vágyunk, hogy a Domahidy-kúria ismét régi fényében pompázzon. A 2000-es években magánkézben volt az épület, de a tulajdonosa nem újíttatta fel meghatározott időn belül, így az akkori önkormányzat visszaperelte.

KM-MML

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 17-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában