Helyi közélet

2016.03.16. 19:28

A lecke után jött csak a foci - Szabó Győző hazalátogatott

Nyírbátor - A Nyírbátori Kulturális Központ ismét remek előadást kínált.

Nyírbátor - A Nyírbátori Kulturális Központ ismét remek előadást kínált.

Szülővárosában lépett fel a közelmúltban Szabó Győző, aki a „Ki fut a nő után?” című darabban szórakoztatta a közönséget, aki nem csupán a színjátékról mondta el gondolatait, hanem mesélt gyermekkori élményeiről is.

A sportpálya mellett laktak

– Nagyon szerettem itt élni, megannyi emlék köt ide – mesélte a színész, majd folytatta: a sportpálya mellett laktak, édesanyja és közte volt egy megállapodás.

– Ha megírtam a leckét, mehetek a fiúkkal a sportpályára focizni és a gyulaji erdőbe motorozni. Emlékszem kedvenc napközis tanáromra is, Ottó bácsira. Szigorú, összetett személyiség volt, sokat jelentett nekem. De szívesen gondolok apukám cukrász üzletére is, nagyon finom édességek készültek nála. Mindig ehettem a fagyiból és megkóstolhattam a cukrász-süteményeket. Kedves emlékem továbbá még az is, amikor anyukám mellett sürögtem a konyhában – emlékezett vissza a színész, majd hozzátette: meghatározó volt számára az első nyírbátori fellépése.

– Kozma László zenetanárom szervezett egy jubileumi koncertet, akkor szerepeltem itt először színpadon – jegyezte meg Szabó Győző.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában