Helyi közélet

2016.03.14. 09:20

Előszoba gyulladt ki Tiborszálláson - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. március 13-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. március 13-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű vasárnap délután Tiszabercelen, a Rózsa utca végén. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Tiszavasváriban, az Ifjúság utca végén az összehordott avar kapott lángra, a helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Összehordott faágak gyulladtak meg péntek éjszaka a 4-es számú főút, 266-os kilométerénél. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy családi ház előszobája égett teljes terjedelmében vasárnap este Tiborszálláson, a Béke utcában. A mátészalkai hivatásos- és a tyukodi önkéntes tűzoltók az épületből kimentettek egy idős nőt, majd több vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzben az asszony súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap este egy nyíregyházi családi házban, a Puskin utcában. A gázüzemű, átfolyós vízmelegítőnél mérték a magas gázkoncentrációt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, ahol visszaáramlott az égéstermék. A lakásban négy felnőtt és egy kiskorú gyermek tartózkodott, mivel a tulajdonos azonnal átszellőztette a lakást, senki sem panaszkodott rosszullétre, nem szenvedtek mérgezést. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, akik a hibás készüléket kikötötték.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött hétfő hajnalban Újfehértón, a Széchenyi utcában. Személyi sérülés nem történt, a város önkormányzati tűzoltói az áramszolgáltatót értesítették, a járműből az olajszivárgást megszüntették, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Az úttetről lesodródott, majd felborult egy személygépkocsi hétfő hajnalban Nyíregyháza és Nagykálló között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a vezetőt könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában