Helyi közélet

2016.03.26. 19:20

Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve! – Március 26. - Tűzvész pusztított ­Tiszadobon

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os március 26-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os március 26-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. március 26., kedd

Tűzvész pusztított ­Tiszadob községben

Eddig még ki nem derített körülmények között Tiszadob nyugati és keleti oldalán hatalmas lángok csaptak az ég felé. A tomboló szélviharban a lángnyelvek percek alatt elterjedtek a községben. Fokozta a katasztrófát az is, hogy a faluban nem volt víz és a Tisza holtágából kellett a tűzoltáshoz szükséges vizet szállítani. A község jajkiáltására a miskolci, szerencsi és a nyíregyházi tűzoltóság kivonult a helyszínre és hozzáfogtak a mentési munkálatokhoz. Az eddigi megállapítások szerint 34 ház lett a tűz martalékává, 3 szarvasmarha, 15 sertés, több vagon termény és a baromfiállomány nagy része elégett. Emberéletben nem esett kár. Az otthon nélkül maradtakat a kastélyban helyezték el.

Hatvan éve írtuk

1956. március 27., kedd

(hétfőn nem jelent meg az újság)

Rövid hírek

Közel négy évtizede adott először hírt arról a Nyírvidék című nyíregyházi újság, hogy a városháza melletti „halálkanyarban” a villamos elütött egy kisfiút. Ezt és az azután következő sok száz balesetet állandóan napirenden lévő hírlapi vita követte. A dolgozókból álló városi tanács kellett ahhoz, hogy ennél a városrésznél s máshol is rendszabályozzák a közlekedést, eltüntessék a „halálkanyarokat”. Hadd emlékeztessük minderre azokat, akik a most érvényben lévő közlekedési rendszabályokat gúnyolják vagy meg is sértik.

Ötven éve írtuk

1966. március 26., péntek

Készül az ország népe a ­felszabadulás ünnepére

Befejezéshez közelednek szerte az országban április 4. méltó megünneplésének előkészületei. A megyéből érkezett jelentések szerint számos helyen díszünnepségen emlékezik meg a városok, falvak lakossága az évforduló történelmi jelentőségéről, sokfelé ünnepi tanácsüléseket hívnak össze április 4. előestéjén.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában