Helyi közélet

2016.03.24. 15:38

Kigyulladt egy villanymozdony Nyírteleknél

Nyírtelek-Görögszállás - <em>Csütörtök reggel a 7:23-as expresszel utaztam Nyíregyházáról, 8 óra előtt Nyírtelek-Görögszállás állomásnál megállt a vonatunk, a villanymozdony erősen füstölt</em> - tájékoztatta portálunkat Olvasónk. A hírt a megyei katasztrófavédelem is megerősítette.

Nyírtelek-Görögszállás - Csütörtök reggel a 7:23-as expresszel utaztam Nyíregyházáról, 8 óra előtt Nyírtelek-Görögszállás állomásnál megállt a vonatunk, a villanymozdony erősen füstölt - tájékoztatta portálunkat Olvasónk. A hírt a megyei katasztrófavédelem is megerősítette.

- A tűzoltók is megérkeztek 12 perc múlva. Az erős szél és a tűzoltók hamar megszüntették a füstölést. Nem sokkal később megérkezett a 2. tűzoltóautó is. Szerencsénkre ennek már nem akadt dolga. A forgalmista nő határozottan, szakszerűen intézkedett, biztonságba helyezte az utasokat. Körülbelül 100 utast kísért be a váróterembe, és tájékoztatott bennünket. A következő expressz vonattal 10 órakor tovább is utaztunk, 11 óra előtt már Miskolcon voltunk - számolt be az esetről olvasónk.

A villanymozdony hűtőolaja kezdett el füstölni, az esethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat riasztották Nyírtelekre, akik a mozdonyt áramtalanították, a füstölést megszüntették. A vonatról az utasokat leszállították, ők a vasútállomás épületében várakoztak, mentesítő szerelvénnyel utaztak tovább - áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatója:

Kigyulladt egy villanymozdony transzformátorának hűtőolaja csütörtök reggel Nyírtelek - Görögszállás vasútállomáson. A szerelvényen 180 fő utazott, akiket a tűzoltó egységek kiérkezése előtt leszállítottak és az állomáson elhelyeztek. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés nem volt, a pályaszakasz és mozdony áramtalanítása után a felhevült elektromos berendezést visszahűtötték.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában