Helyi közélet

2016.03.03. 17:43

Szambáznak az Utazáson

Nyíregyháza - Csütörtöktől vasárnapig rendezik az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjét Budapesten.

Nyíregyháza - Csütörtöktől vasárnapig rendezik az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjét Budapesten.

Az egész világot felöleli az a bőséges kínálat, amellyel csábítják a 39. Utazás Kiállítás közönségét. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 28 ország 350 kiállítójának ajánlatát mustrálhatják a látogatók csütörtöktől vasárnapig.

Pálinkák bűvöletében

Mivel ez az év elsősorban a nyári olimpiáról szól, és a riói sportesemény turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú, a kiállítás kulturális díszvendége Brazília lesz. Brazília standján és a kiállítás színpadán szambatáncosok és capoeira „harcosok” gondoskodnak a hangulatról. A tánc mellett megjelenik a gasztronómia is: a standon meghívott séf készít autentikus brazil ételeket. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén Nyíregyháza is jelen lesz.

– A Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának társkiállítójaként veszünk részt az „A” pavilon 211 B jelű standján. Az érdeklődőket olyan megújult kiadványokkal várjuk, mint például a Varázslatos Nyírség, a szálláshely-katalógus és a rendezvénynaptár. A gasztronómia jegyében bemutatjuk a Pálinkák bűvöletében című impozáns összeállítást is. Emellett a turisztikai attrakciók, a fürdők és az állatpark prospektusaival ismerkedhetnek az érdeklődők – fejtegette Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda ügyvezetője. Hozzáfűzte: – Ebben az évben folytatjuk azt a kampánysorozatot, amelynek célja Nyíregyháza turisztikai, kulturális, gasztronómiai értékeinek komplex bemutatása Erdélyben, amelyet a kormány is támogat.

Tavaly ennek keretében számos rendezvényen, work-shopon, kitelepülésen ismertettük meg Kolozsváron, Nagyváradon és Nagybányán a város egyedi, attraktív turisztikai kínálatát. Az intenzív kampányunk eredményességét mutatja, hogy 2015-ben városunkban kiemelkedő, 61,25 százalékos növekedést értünk el a román vendégéjszakák számában. Az idén tovább erősítjük az erdélyi jelenlétünket, melynek első állomása Temesvár. Az Utazás Kiállítással egyidőben rendezik meg a Targul de Turism Vacanta idegenforgalmi kiállítást, ahol szintén megjelenünk, mégpedig a Magyar Turizmus Zrt. romániai külképviseletének standján. Az erdélyi road-show részeként tavasszal bemutatkozunk még a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon és Aradon. A megjelenéseket óriásplakát- és rádiós kampány, valamint nyomtatott sajtóhirdetések erősítik.

– A kiállításoktól az előszezoni vendégforgalom megélénkülését várjuk. Azt szeretnénk, hogy a vendégek a nyaralásuk célpontjául Nyíregyházát és a Nyírséget válasszák. Kiemelt hangsúlyt helyezünk az Aquarius Élményfürdő új gyógyászati centrum szolgáltatásainak megismertetésére, és a Nyíregyházi Állatpark húsvétkor nyíló Andok-világának beharangozására is.

Három az egyben

Az Utazás Kiállítással egyszerre lesz a Bringaexpo és az Afrikaexpo. Az érdeklődők nemcsak megnézhetik, hanem ki is próbálhatják a legújabb kerékpárokat. Az F pavilonban terep- és betonakadályokkal tarkított pályát építettek a szervezők, amelyben akár több gépet is tesztelhetnek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 3-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában