Helyi közélet

2016.04.14. 13:56

86 tonnával több, mint tavaly - Sokba fáj Nyíregyházának az illegális szemét

Nyíregyháza - Áttekintették évi feladataikat a nyíregyházi hulladékkommandót működtető szervek és társaságok.

Nyíregyháza - Áttekintették évi feladataikat a nyíregyházi hulladékkommandót működtető szervek és társaságok.

Nyíregyháza. A NYIRVV Nonprofit Kft. közpénzből évente több millió forintot fordít arra, hogy az illegálisan lerakott hulladékot összegyűjtse, illetve megsemmisítse. Az elmúlt évben mindez 8,5 millióba került, ami több mint 280 tonna eldobált, vagy nagy mennyiségben lerakott szemetet jelent. Ha a statisztikát megnézzük, akkor ez 86 tonnával több az előző évinél. A tendencia 2012 óta meredeken emelkedik, ami persze nem jelenti azt, hogy a lakossági hozzáállás ilyen ütemben romlott volna, derült ki csütörtökön azon a NYÍRVV által szervezett egyeztetésen, ahol a városi képviselőkön és a házigazdán kívül a Nyíregyházi Közterület-felügyelet, a helyi rendőr-főkapitányság, a Nyírerdő Zrt. a Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, vagyis a 2004 óta működő hulladékkomandót létrehozó szervek tanácskoztak az évi feladatokról.

Az illegális hulladék mennyiségének a növekedése a felderítés hatékonyságának, a takarításba bevont területnagyság növelésének is köszönhető. Ráadásul ma már korrekt mérlegelést is végeznek, s az illegális hulladék fogalmát is pontosították, kiszélesítve azoknak az anyagoknak a körét, amelyek ebbe a kategóriába tartoznak.

A hulladékkomandónak, vagyis a folyamatos felderítésnek köszönhetően a legnagyobb illegális lerakókat sikerült felszámolni, de Kistelekiszőlő peremkerületei, az Oros környéki mezőgazdasági utak, a Huszár telep, oláhrét vagy a Keleti lakótelep még mindig rendkívül fertőzött területnek számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában