Helyi közélet

2016.04.19. 13:18

9 hónap után egy újfehértói sírból került elő az eltűnt férfi - két milliót fizethetnek a rendőrök

Újfehértó, Csobaj - Nem jogerős még ugyan, de kétmillió forint nem vagyoni kártérítést nyert egy nő és a testvére a rendőrségtől, amiért eltűntként keresett édesapját ismeretlenként temették el Újfehértón - írja a <a href="http://borsonline.hu/20160419_9_honap_utan_a_sirbol_kerult_elo_az_eltunt_gyorgy" target="_blank">borsonline</a>. - A borsodi Csobajról eltűnt 57 éves férfiről kilenc hónapon át nem tudták, él-e, vagy hal-e.

Újfehértó, Csobaj - Nem jogerős még ugyan, de kétmillió forint nem vagyoni kártérítést nyert egy nő és a testvére a rendőrségtől, amiért eltűntként keresett édesapját ismeretlenként temették el Újfehértón - írja a borsonline. - A borsodi Csobajról eltűnt 57 éves férfiről kilenc hónapon át nem tudták, él-e, vagy hal-e.

2010-ben kezdődött: a borsodi Nagy György a testvérét látogatta meg a fővárosban, Óbudán. Viszont nem érkezett haza, és életjelet sem adott magáról, így hát a rendőrség keresni kezdte.

Néhány nap múlva ismeretlen holttest került elő Újfehértón. A halál oka kihűlés volt. A rendőrség hónapokig nem rakta össze, hogy az Óbudán eltűnt Nagy György és az ismeretlen újfehértói holttest egy és ugyanaz - írja a borsonline.

Egy darabig két párhuzamos nyomozás folyt, az egyik a holttest kilétét próbálta felfedni, a másik az eltűnt férfit megtalálni, de a szálak sehogy sem értek össze.

2011 januárjában aztán ismeretlen elhunytként eltemették Nagy Györgyöt, és csak 9 hónap után derült fény mindenre, amikor felvette a kapcsolatot a nyíregyházi rendőrség az óbudai rendőrökkel az ORFK jelzésére.

Miután kiderült a holttest kiléte, az eltűnt férfi lányával utólag ki akarták fizettetni a temetés költségeit, ám a nő elvi okokból megtagadta ezt. Helyette 2014-ben beperelte a a III. kerületi és a Nyíregyházi Rendőr-főkapitányságot.

- Nemrég hozott nem jogerős végzést a Fővárosi Törvényszék: mindkét kapitányságot egy-egy millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezték – mondta az ügyvéd a borsonline-nak.

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában