Helyi közélet

2016.04.16. 18:18

Átadták az Andok Kalandokat a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza, Sóstó - A szombati ünnepélyes szalagátvágáson jelent volt a chilei nagykövetasszony, és egy angol független állatkerti szakértő is.

Nyíregyháza, Sóstó - A szombati ünnepélyes szalagátvágáson jelent volt a chilei nagykövetasszony, és egy angol független állatkerti szakértő is.

Az idén húsz esztendős a Nyíregyházi Állatpark, a szép jubileumot pedig megfejelték egy turistacsalogató beruházás megvalósításával is: szombaton ünnepélyes keretek közt adták át az Andok Kalandok fantázianévre hallgató új területet, melynek megtekintése során a dél-amerikai kontinensen érezheti magát a látogató.

Kattintson a képre a galériáért!

Gajdos László, a húsz éve működő állatpark igazgatója megköszönte minden közreműködő segítségét, majd felelevenítette a Nyíregyházi Állatpark sikertörténetét, megemlítve a Zöld Piramist, a Viktória-házat és a most átadott Andok Kalandokat.

Az eseményt megtisztelte Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter is, aki töredelmesen bevallotta, hogy először jár az állatparkban, de biztos, hogy jó hírét fogja vinni, ahogy Sóstót és az egész várost is csak dicsérő szavakkal tudja illetni.

Az új látványosság megvalósításában komoly szerepet játszott a nyíregyházi önkormányzat is, aki a pályázatok finanszírozásából vette ki a részét, s biztosított ehhez a projekthez anyagi támogatást. Dr Kovács Ferenc polgármester beszédében előrevetítette: Sóstó fejlődése ezzel nem áll meg, hiszen a Múzeumfalu is megújulhat, ahogy egy négycsillagos szálloda is felépül hamarosan.

Verónica Chahin őexcellenciája, Chile magyarországi nagykövetasszonya is eljött az országán végigvonuló hegységről elnevezett látványosság átadó ünnepségére, s az állatparknak ajándékozott egy kondorkeselyűt, mely állatfaj hazájában őshonos.

A szombati eseménynek volt egy másik díszvendége is, mégpedig az angol Anthony Sheridan független állatkerti szakértő személyében. A férfi hosszasan méltatta az állatparkot, majd beszéde végén átadott Gajdos László igazgatónak egy rangos elismerést, ugyanis a Nyíregyházi Állatpark 2015-ben élen végzett a 250-500 ezer fős látogatottsággal rendelkező állatkertek európai ranglistáján.

Részletek a Kelet-Magyarországban és a kelet.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában