Helyi közélet

2016.04.09. 17:07

Ezt írta a Kelet 40, 30 és 20 éve - Április 9. - Exkluzív interjú az expénzügyminiszterrel

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1976-os, 1986-os és 1966-os április 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1976-os, 1986-os és 1966-os április 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Negyven évvel ezelőtt írtuk

1976. április 9., péntek

Tömegtüntetés Pekingben

A Kínában lezárult hatalmi harc győztesei csütörtökön délelőtt százezreket megmozgató tömegfelvonulást rendeztek Pekingben. Óriási csoportok indultak a város minden szögletéből a Tien An Men tér felé, hogy trasnzparenseikkel és jelszavaikkal Mao Ce-tungot, a párt elnökét dicsőítsék, és az alig egy nappal korábban leváltott, volt pártelnököt, miniszterelnök-helyettest és vezérkari főnökét szidalmazzák.

Harminc évvel ezelőtt írtuk

1986. április 9., szerda

Egy nappal több

Egy munkanappal többet töltöttünk el azzal, hogy április 6-át vasárnap ellenére munkanappá nyilvánították. Az első gyorsjelentések, megyei összegzések azt mutatták, hogy komolyan fogadták a munkaidőalap védelmére, a termelés fokozására hozott intézkedést. Szigorították a szabadságok kiadását, a munkaközi eltávozásokat. Április 6-án 3–5 százalékkal többen vették fel a munkát, a termelés 5–12 százalékkal volt magasabb.

Húsz évvel ezelőtt írtuk

1996. április 9., kedd

A politika nem jó szövetséges

Második pénzügyminisztersége óta köszöni szépen, nagyon jól él. Mint egyéni választókörzetének parlamenti képviselője, most civil politikus. A polgári foglalkozását tekintve visszatért az oktatáshoz, tanít a budapesti, a pécsi, a müncheni egyetemeken, tudását pedig szaktanácsadóként veszik igénybe nemzetközi cégek. (Békesi László expénzügyminiszter exkluzív interjúja a Kelet-Magyarországnak.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában