Helyi közélet

2016.04.13. 13:43

Így tűnj magabiztosnak!

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A magabiztosság az életünk számos területén egy fontos tulajdonság. Azok az emberek, akiknek van kiállásuk a munka terén is jobban helyt tudnak állni.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A magabiztosság az életünk számos területén egy fontos tulajdonság. Azok az emberek, akiknek van kiállásuk a munka terén is jobban helyt tudnak állni.

Tanulmányok alapján bizonyított, hogy aki magabiztosabbnak tűnik, az nagyobb eséllyel kerül magasabb rangú pozícióba, mint bizonytalan társai. Továbbá nagyobb befolyással vannak másokra, jobban meghallgatják őket.

Azonban fontos tudni, hogyha nincs nagy önbizalmunk, akkor a testbeszédünkön való apró módosításokkal nagy hatást érhetünk el. Ameddig nem jön magától, érdemes őket betanulni:

1. Állat és fejet fel!

Tartsuk egyenesen a fejünket és az állunkat. Tárgyaló pozícióban a lehajtott fej behódolást jelent! A magabiztos emberek mindig felfelé néznek, sosem le az asztalukra, vagy a lábukra. „Gondoljunk arra, hogy meg kell tartanunk a koronát a fejünkön.”

2. Állj egyenesen!

A helyes testtartás befolyásolja, hogy mások milyennek látnak bennünket. Ha egyenesen állunk egyszerre sugárzunk bizalmat, hatalmat és nyugodtságot. Ezzel szemben a görnyedt testtartás szakmaiatlanságot és érdektelenséget mutat.

3. Lábak nyitott, széles távolságban

Talán azt gondoljuk, hogy senki nem nézi a lábunkat, azonban a helyes állás utal a magabiztosságunkra.  Ha túl közel tesszük egymáshoz a lábunkat az félénkségre utal.

4. Kezünk legyen mindig látható, ne tegyük zsebre

A kezünket ne dugdossuk, mindig legyen látható a partnerünk számára. A zsebre dugott kéz azt sugallja, hogy idegesek, feszültek vagyunk, ezzel mutatjuk, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat. A keresztbe tett kéz sem jobb, mivel az zárkózottságot, elzárkózást mutat.

5. Ügyelj a szemkontaktusra!

A szemkontaktus megtartása az egyik legerősebb jele a magabiztosságnak. Ha ez megy nekünk a legnehezebben akkor érdemes kipróbálni, hogy a partnerünk szemébe nézünk egy két másodpercre, majd az orrára, ezt követően pedig a szájára…és így váltakoztassuk a beszélgetés alatt. Ezzel a módszerrel nem tűnik fel a beszélgető partnerünknek, hogy nem a szemébe néztünk egész idő alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában