Helyi közélet

2016.05.29. 12:04

Az eső felszínre hozta a problémát

Nyíregyháza - A városlakók is sokat tehetnek egy patkánymentes városért.

Nyíregyháza - A városlakók is sokat tehetnek egy patkánymentes városért.

A hét eleji özönvízszerű esőzés nemcsak a családi házak pincéjében okozott gondot, de Nyíregyháza egyik frekventált utcáján egy patkányt is (vélhetően a város alatti csatornarendszerből) a felszínre hozott – a nem éppen szemet gyönyörködtető rágcsálót az egyik fotóriporter kollégánk közvetlen közelről meg is örökítette.

Több olvasó is jelezte

Az eset nem egyedi a megyeszékhelyen, az elmúlt egy esztendőben több olvasói jelzés is érkezett szerkesztőségünkbe arról, hogy patkánnyal találkoztak a belvárosban vagy annak környékén.

– Az idén társaságunk is szokatlanul erős patkány-populációnövekedést tapasztalt a belvárosban és a környező területeken. A rágcsálók elszaporodása miatt az önkormányzat jelentősen megemelte a 2016-ban közterületi patkányirtásra fordítható keretet, amely gyakoribb irtást és ellenőrzést tesz lehetővé. A belvárosi szaporulat feltehetően a vendéglátással egybekötött rendezvények, valamint az ingatlanok elhanyagolásának a következménye. Elsősorban az épületek alagsorai, pincehelyiségei, közös udvarai, valamint a környező csatornák biztosítanak kedvező élőhelyet a rágcsálóknak – kezdte reagálását Szabó Edina, mikor szembesítettük a problémával.

A NyírVV Nonprofit Kft. szóvivője hozzátette: a szakemberek folyamatosan ellenőrzik azokat a közterületeket, ahol gyakoriak a lakossági bejelentések, a belvárost pedig havi rendszerességgel járják végig. – Szeretném felhívni a városlakók figyelmét, hogy a közterületi irtás önmagában nem elegendő, az ingatlanok tulajdonosainak, kezelőinek is nagyobb hangsúlyt kell fektetniük az ételmaradékok kihelyezésének megszüntetésére, az elhanyagolt pincék, ingatlanok kitakarítására, valamint a rágcsálóirtásra, mert magánterületen a tulajdonos, bérlő, használó feladata a rágcsálók irtása – hívta fel a figyelmet Szabó Edina.

- KM-TG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában