Helyi közélet

2016.05.19. 09:09

Madarak és Fák Napja - programsorozat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Programsorozattal ünnepelte a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a Madarak és Fák Napját.

Nyíregyháza - Programsorozattal ünnepelte a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a Madarak és Fák Napját. Ebből az alkalomból először 1902-ben szerveztek programot Magyarországon, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a természet védelmének fontosságára. A Tuzson János Botanikus kertben több mint 880 nyíregyházi gyerek vett részt a már hagyományos rendezvényen, amit közösen szervezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Kaktusz-ház Építése Alapítvány, valamint a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. A nap folyamán a gyerekek különböző foglalkozásokon juthattak információhoz az őket körülvevő természetről, az erdőről. Fa- és cserjefajokkal ismerkedtek, fakorongokra festettek, madárodúkat készítettek, ügyességi játékokon és madárgyűrűzéseken vettek részt. A gyerekek segítségével elültették az idei Év Fája, a mezei szil egy csemetéjét is a botanikus kertben.

A Madarak és Fák Napja alkalmából versenyeket is hirdetett a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Az óvodások szavalóversenyen vehettek részt. 16 óvodából 51 gyerek mondott verset az erdei iskolában megrendezett versenyen. Magyar költők olyan alkotásaival lehetett nevezni, amelyekben megjelenik a természet. Ajándékot és emléklapot mindenki kapott, a díjazottak könyvjutalomban részesültek. Az alsó tagozatos általános iskolások akadályversenyen mérhették össze felkészültségüket. A verseny helyszíne a Sóstói-erdő volt. Az „Erdész-szemmel” tanösvényen az erdei iskola vezetője, illetve erdészek előtt adtak számot tudásukról a diákok. A legügyesebbek az év fáiról szóló könyveket kaptak.

Az óvodás szavalóverseny végeredménye:

Kis és középső csoportosok:

I. Szőlősi Réka (Tündérkert Keleti Óvoda, Kikelet Tagintézet)

II. Kiss Boglárka (Gyermekek Háza déli Óvoda Tünde utcai telephely)

III. Kiss Botár Gábor (Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda)

Különdíj: Belme Panna (Tündérkert Keleti Óvoda, Margaréta Tagintézet)

Nagycsoportosok:

I. Fényes Napsugár (Gyermekek Háza déli Óvoda Kereszt utcai telephely)

II. Körmendi Réka (Tündérkert Keleti Óvoda, Margaréta Tagintézet)

III. Ágoston Ádám (Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézet)

Különdíj: Homonyik Péter (Eszterlánc Északi Óvoda Tas utcai tagintézet)

Az akadályverseny eredménye:

I. Rigótrió /Hrotkó Laura, Minya Viktória, Mészáros Anna/ Kodály Zoltán Általános Iskola 4. osztály

II. Eszes Bogarak /Halmos Petra, Szkiba Zsanett, Kozma Bence/Arany János Általános Iskola 4. osztály

III. Zöldikék /Bákonyi Eszter, Hibján Eszter, Felhősi Tamás/ Móra Ferenc Általános Iskola 3. osztály

- NYÍRERDŐ Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában