Helyi közélet

2016.05.10. 13:30

Székelyföldi találkozó

Nyíregyháza, Bögöz - A hétvégén rendezték meg a Bögözi Önkéntes Tűzoltó napot, amelyen Varga Béla tű. ezredes, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója is részt vett.

Nyíregyháza, Bögöz - A hétvégén rendezték meg a Bögözi Önkéntes Tűzoltó napot, amelyen Varga Béla tű. ezredes, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója is részt vett.

A több környékbeli település önkéntes tűzoltó alakulata mellett, jelen volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a karcagi tűzoltó parancsnokhelyettes, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltószövetség elnöke, akik a bögözi egyesület néhány évvel ezelőtti megalakulásánál is jelentős szerepet vállaltak. A hétvégi rendezvényen a bemutatók mellett, szakmai beszélgetés és a már hagyományos tűzoltó bál sem maradt el.

Varga ezredes, aki korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt, mai napig ápolja a kapcsolatot a székelyföldi tűzoltókkal. Így, a bögöziek mellett a szentegyházi, a farkaslaki, a homoródszentmártoni, a székelyszentkirályi, a székelykeresztúri illetve a Maros megyei erdőszentgyörgyi önkéntesekkel is. Szigyártó János Attila a Bögözi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke megköszönte az anyaországból érkezett vendégeknek a részvételt és biztosította a résztvevőket a további szakmai együttműködésekről, a tapasztalatcserékről és az adományok során kapott eszközök megbecsült felhasználásáról.

Bögöz, a Hargita Megyében fekvő település tűzoltói a környező nyolc település mentő-tűzvédelmét látják el, de a hegyi mentésre is vannak kiképzett kollégáik, mivel a település két hegylánc között található, így az esetlegesen bajba került turisták felkutatásában is segítenek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában