Helyi közélet

2016.06.09. 09:21

22 centis késsel akart "cigit kérni" az idős asszonytól Pócspetriben

Pócspetri - Egy 20 éves, Pócspetriben élő fiú márciusban elhatározta, hogy egy falubeli idős asszonytól úgy szerez cigarettát, hogy késsel megfenyegeti. Fekete ruhát vett magára, a fejére sapkát húzott, és hogy az arcát elrejtse, sálat is a nyakába tett, és magához vett egy 22 cm pengehosszúságú kést.

Pócspetri - Egy 20 éves, Pócspetriben élő fiú márciusban elhatározta, hogy egy falubeli idős asszonytól úgy szerez cigarettát, hogy késsel megfenyegeti. Fekete ruhát vett magára, a fejére sapkát húzott, és hogy az arcát elrejtse, sálat is a nyakába tett, és magához vett egy 22 cm pengehosszúságú kést. Elbiciklizett a nő házához, bement az ajtón, és szembe találkozott a sértettel, akire rákiabált: „kezeket fel, ne mozduljon, üljön le és nem lesz semmi baja”. Az idős, mozgásában korlátozott hölgy megijedt, behátrált a hálószobába, ahol felkapta a mobiltelefonját, a füléhez tette és hangosan azt kiabálta hogy „rendőrség”. A férfi azt hitte, hogy a nő hívta a rendőrséget, kiszaladt a házból és elhajtott. Mivel a nő felismerte a rabló hangját, és pontos leírást is adott róla, a nyomozó hatóság rövid időn belül elfogta. A Nyírbátori Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat, a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – tájékoztatta portálunkat dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában