Helyi közélet

2016.06.16. 17:08

Nyíregyháza elvarázsolta Eperjes lakóit

Nyíregyháza - Testvérvárosát, Eperjest kereste fel a nyíregyházi delegáció.

Nyíregyháza - Testvérvárosát, Eperjest kereste fel a nyíregyházi delegáció.

A megyeszékhely szlovák testvérvárosában, Prešovban, azaz Eperjesen a 11. városnapokat rendezték, ahová meghívták a nyíregyházi küldöttséget is.

Átnyúlva a határokon

Halkóné dr. Rudolf Éva a köznevelési, kulturális és sportbizottság elnöke részt vett az önkormányzat ünnepi közgyűlésén, melynek a város történelmi épülete, a Fekete Sas adott otthont.

A testvérvárosok képviselőinek rendezett találkozón, az eperjesi városházán dr. Ulrich Attila alpolgármester adta át Nyíregyháza üdvözletét Andrea Turčanovának, Eperjes polgármesterének.

– A jó hangulatú rendezvény tökéletesen hozzájárult a két település közötti testvérvárosi kapcsolat megerősítéséhez, egymás jobb megismeréséhez, elősegítve a határokon átnyúló együttműködés további fejlesztését, az új lehetőségek kiaknázását – fogalmazott dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

A városnapokon az eperjesi Szentháromság téri vásári programsorozatba illeszkedve három napon át Nyíregyháza kézműves- és turisztikai ajánlatát is megismerhették az érdeklődők.

„SzuperZoo”-ként emlegetik

– Munkatársaink színes turisztikai kiadványokkal és a nyárra szóló csomagajánlatokkal hirdették a megyeszékhely és a Nyírség látnivalóit.

Az arra járók megismerkedhettek régi mesterségekkel (például a kosárfonással és bőrdíszműkészítéssel), és vásárolhattak fajátékokat, valamint ásványokat is.

A legnagyobb népszerűségnek a gyerekek által csak „SzuperZoo”-ként említett Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élmény- és Gyógyfürdő örvendett – újságolta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

KM–LTL

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 16-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában