Helyi közélet

2016.06.22. 17:45

Pompás kikapcsolódás Nyíregyházán

Nyíregyháza - Fergeteges burleszket kanyarított Puskás Tamás rendező Neil Simon vígjátékából, így a június 24–25-én a nyíregyházi szabadtéri színpadra érkező Pletykafészek tökéletes kikapcsolódást ígér.

Nyíregyháza - Fergeteges burleszket kanyarított Puskás Tamás rendező Neil Simon vígjátékából, így a június 24–25-én a nyíregyházi szabadtéri színpadra érkező Pletykafészek tökéletes kikapcsolódást ígér. A Centrál Színház olyan kiváló művészekkel mutatja be a darabot, mint Nagy-Kálózy Eszter, Simon Kornél, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Scherer Péter, Básti Juli, Schmied Zoltán vagy Bertalan Ágnes.

Jutalomjáték a színészeknek

A történet főszereplői házassági évfordulóra érkeznek New York egyik puccos lakásába, ám nem fogadja őket senki: eltűntek a háziak, akárcsak a személyzet. A vendéglátó, aki egyébként a város alpolgármestere, a nézők számára láthatatlanul sírdogál, de nem ad magyarázatot sem a fülén tátongó, pisztoly ütötte lyukra, sem felesége távollétére.

A vendégek a felső tízezerhez tartoznak, és amíg várakoznak, megismerjük az életüket. Mindenki előadja a saját műsorát, jönnek a féltékenységi jelenetek, a legfrissebb pletykák, a nagyzoló magánszámok. Nem fogják vissza magukat, hiszen egymás között vannak. A szereplők között csupa „ismerős”: van itt szexi, cinikus bajkeverő, nem túl okos szépség, aki unalmában féltékenykedik, jelen van a joviális, nagyratörő politikus, a nagyszájú, de gyáva ügyvéd, a dörzsölt pénz­ember, a törékeny feleség. Bár a jellemek különböznek, a cél ugyanaz: siker, pénz, botránymentes mindennapok. Ám úgy tűnik, ez utóbbi kivitelezhetetlen. A káosz fokozódik, és mire két járőr is beállít, minden és mindenki a feje tetején áll.

A fergeteges poénsorozat jutalomjáték a színészeknek, akik lubickolnak a feladatban. A nagy érdeklődés miatt az előadást pénteken és szombaton is láthatják a nézők, de érdemes sietni – a jegyek vészesen fogynak.

KM


Tudnivalók

Időpont és helyszín: Június 24–25. 20.30, nyíregyházi szabadtéri színpad. Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Básti Juli, Bertalan Ágnes, Gats Éva, Simon Kornél, Rudolf Péter, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Mészáros András. Rendező: Puskás Tamás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában