Helyi közélet

2016.06.21. 19:23

Ünnep a bokortanyán

Nyírtelek-Dankóbokor - A korábbi rendezvények sikerén felbuzdulva szerveztek újból találkozót a tanyabeliek.

Nyírtelek-Dankóbokor - A korábbi rendezvények sikerén felbuzdulva szerveztek újból találkozót a tanyabeliek.

Immár negyedik alkalommal adnak randevút egymásnak a dankóbokoriak, s az idei találkozóra június 25-én, szombaton kerül sor, ahová természetesen nem csak az itt élőket, de az innen elszármazottakat is elvárják.

Kiállítás és zenés mulatság

Délután 14 órától indul a program: egy nosztalgia focimeccsre invitálják a fürge lábúakat, ahol a Dankók a nem Dankók ellen léphetnek pályára. Délután 16 órától a helyi autóbusz-fordulóban egyházi szertartással, gyertyagyújtással és emlékfaültetéssel emlékeznek az elhunyt dankóbokoriakra. Ám természetesen a jókedvről és a mulatságról sem feledkeznek meg, ugyanis 17.30-tól a Civil tanyán, vagyis a volt Krajnyák-ház portáján vonultatják fel mindazt, ami szem szájnak ingere lehet.

Fellép a Nyírteleki Asszonykórus és a Mandabokori Generációk Egyesület, kiállítás nyílik Imre Zsolt helyi amatőr festő képeiből, majd miután a házigazda, Dankó László megvendégelte a díszes kompániát, Tódik Gábor zenemester jóvoltából kezdődhet a mulatság. S mivel a településrészt bemutató kiadványnak immár a 2. kötete készül, várják a régi családi felvételeket és a visszaemlékezéseket is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában