Helyi közélet

2016.07.08. 19:07

Élményekben gazdag utazás után tértek haza a zsurki ovisok

Zsurk - Hagyomány már Zsurk óvodájában, hogy május vagy június hónapban a gyermekek szüleikkel együtt egy közös nagy kirándulással zárják az évet.

Zsurk - Hagyomány már Zsurk óvodájában, hogy május vagy június hónapban a gyermekek szüleikkel együtt egy közös nagy kirándulással zárják az évet.

Ebben az esztendőben a helyszín választása Kelet-Magyarország egyik legszebb élményparkjára, a Debrecen határában található varázslatos Kerekerdő Élményparkra esett. A park közel 30 ezer négyzetméteren tavaly nyitotta meg kapuját a Zsuzsi erdei vasút vonalán, a volt Balla-tónál, ahol már belépés után elkezdődhet a játék kicsik és nagyok számára egyaránt. Lehetőség van kincsvadászatra; változatos mesepavilonok nyitnak meg egy új világot az oda betérők számára; van bábszínházi előadás, ahol ízelítőt kaphatnak a fiatalok pl. Piroska és a farkas meséjéből; fellelhető játszótérrengeteg (kötelek, hidak, bástyák, kalandpálya stb.), a lovardának köszönhetően a kilátogatók kedvük szerint kipróbálhatják a lovaglás nyújtotta élményeket, illetve sétakocsikázásra is várják a résztvevőket.

A parkban helyet kap még a hagyományokat ápoló kézműves vár, ahol nemcsak a kézművesmesterségek világának lehetnek a kedves látogatók részesei, hanem az akkori paloták miliőjének is.

A kiránduláshoz a szükséges anyagi források egy részét a szelektív hulladékgyűjtés során befolyt pénzből sikerült előteremteni. A feledhetetlen, élményekben gazdag kiránduláshoz jelentős mértékben hozzájárultak továbbá a település gazdálkodói, vállalkozói is.

Az út során a részt vevő gyermekek megismerkedhettek a tágabb környezetükkel, a városi közlekedéssel és az épített környezettel egyaránt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában