Helyi közélet

2016.07.07. 15:36

Példátlan összefogás a jégveréssel sújtott Nagyhódoson

Nagyhódos - A dolgozók a nagyhódosi jégkárosultaknak nyújtottak segítő kezet.

Nagyhódos - A dolgozók a nagyhódosi jégkárosultaknak nyújtottak segítő kezet.

Huszonhárom Tigáz-dolgozó ajánlotta fel segítségét a nagyhódosiaknak.

– A kistelepülésen az elmúlt hetek természeti csapásai sok idős és szegénységben élő ember otthonában okoztak súlyos károkat. A gázszolgáltató önkéntesei július 1-jén az egész napot azzal töltötték, hogy újrarakják a szitává lyuggatott tetőcserepeket – tudatta lapunkkal Száraz Gábor. A szóvivő hozzátette: négy épület tetejét állította helyre az önkéntesek csapata.

Felelősségvállalás

A félezer éves falu valamivel több mint száz lakójának nagy része idős vagy kis jövedelemből él. Sokaknak nincs biztosítása sem, így a károk javítására csak nagyon kevés esélyük van.

A társaság nyíregyházi munkatársai maguk vetették fel a vállalat vezetésének, hogy míg a Tigáz önkéntesei az Összefogás projekt keretében a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola felújítását végzik, ők szeretnének hozzájárulni a nagyhódosi munkálatokhoz.

– Polgármesterként a képviselő-testület és Nagyhódos minden lakója nevében köszönöm a segítséget, mérhetetlen emberségről tettek tanúbizonyságot – mondta Krakkó Adolf, a falu polgármestere.

– Az Összefogás projekt társadalmi felelősségvállalásunk egyik legszebb momentuma. Eddig és ezt követően is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsük azt a közösséget, ahol a Tigáz nap mint nap biztosítja szolgáltatását. Rendkívül büszkék vagyunk a munkatársainkra, akik mindezt maximálisan átérzik, és maguk ajánlják fel segítségüket a rászorulóknak – tette hozzá Fabrizio Dassogno, a társaság elnöke.

KM


Szabolcs-Szatmár-Bereg – Jégeső verte el a szatmári települések jó részét, főleg a Fehérgyarmattól délre eső települések kaptak belőle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában