Helyi közélet

2016.07.14. 18:28

Szívesen hallatja a hangját

Nyírcsaholy - Tunyogmatolcson Csepregi Évával énekelt együtt „Garbolc csalogánya”.

Nyírcsaholy - Tunyogmatolcson Csepregi Évával énekelt együtt „Garbolc csalogánya”.

Életre szóló szerelemként tekint az éneklésre Csohán Ilona, akinek tehetsége, hite, bátorsága és kitartása sok pályakezdő fiatal számára követendő példa lehet.

– Kisebb túlzással, mikrofonnal a kezemben születtem Garbolcon – mesélte Ilike. – Budapestre kerülve, a 43. számú Építőipari Vállalatnál dolgozott titkárnőként, majd 18 évesen beiratkozott az Erkel Ferenc Zeneiskola kihelyezett stúdiójába, ahol táncdalénekesnek tanult.

– A tanárnőm Toldy Mária volt. Félévente vizsgakoncerteztünk, a vizsgáim kitűnő eredménnyel zárultak. Nyáron kihelyeztek gyakorlatra egy művelődési házba, ahol zenekari kísérettel énekeltem hétvégenként. Egy Mikulás-ünnepségen az Expressz együttes kíséretével fakadtam dalra – idézte fel egyik legmeghatározóbb élményét „Garbolc csalogánya”.

Nyugdíjasként sem pihen

Ilike idővel szerelmes lett, esküvő, gyerekek, költözés. Előbb Rozsályba, majd Nyírcsaholyba. Az énekesi karrierjét pihentette, ám munka és gyermeknevelés mellett leérettségizett, továbbtanult, Nyírcsaholyban gyámügyi előadó lett, majd megalapította a helyi idősek klubját.

Három éve, 40 év munkaviszonnyal a háta mögött ment nyugdíjba. Máig nagy szerelme az éneklés: tagja a mátészalkai Ádám Jenő Pedagógus Kórusnak, fellép jótékonysági rendezvényeken, falunapokon, bálokban. Példaképe Csepregi Éva, aki gratulált az énekesi pályájához.

E. Nagy István, Fehérgyarmat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában