Helyi közélet

2016.07.24. 19:35

Templomi koncert, ExperiDance–Omega musical, az I. Anna–bál Kisvárdán

Kisvárda - Az elkövetkezendő napok, hetek gazdag programajánlata várja Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán a művészetek iránt érdeklődőket.

Kisvárda - Az elkövetkezendő napok, hetek gazdag programajánlata várja Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán a művészetek iránt érdeklődőket.

Templomi koncert

A komolyzenét, az éneket s az orgona –mely a hangszerek királynője– játékát kedvelik, ingyenes ének és–orgonakoncert lesz július 28–én –csütörtökön– a kisvárdai római katolikus templomban este hét órától. Az orgona méltán vívta ki magának a hangszerek királynője jelzőt, hiszen hangzásával nem vetélkedik semelyik más hangszer. A templomi koncerten közreműködnek, Szarva Zsófia, szoprán énekes, Varbóról, Bartók Sára alt énekes és Tóth Dániel, basszus énekes mindketten Debrecenből. Nyeste Tamás bariton énekes Újfehértóról, Filep Xavér, bariton énekes és orgonista Fényeslitkéről, Kiss Dóra furulyás Nagyvarsányból és Tulipán Kleopátra hegedűs Kisvárdáról.

ExperiDance–Omega musical

Szombaton –július 30–án– este fél kilenctől a Várszínpadon pedig az ExperiDance Produkció előadásában a Gyöngyhajú lány balladája, a musicalek alfája és omegája lesz látható. Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni "felnőtt köntösbe"! A Gyöngyhajú lány balladája című musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton–part, a tó ősi mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál kiváló musicalszínészek, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega–sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes! Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után állította színpadra új darabját, melyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, vagy a Gyöngyhajú lány…

Az I. Kisvárdai Anna–bál

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet szervezésében és rendezésében a Rétközi Múzeumban rendezi meg, a kisvárdai báli tradíciók felelevenítése és a jótékony gyűjtés jegyében, szombaton este fél héttől az I. Kisvárdai Anna–bált. Az esemény indításaként a résztvevők fél hétkor gyülekeznek a Szent László utca 22. szám, a sétáló utca OTP felőli részén. A bálozók végigvonulnak a sétáló utcán a Demecseri Fúvósok kíséretével. A rendezők várják a szépségversenyen indulni szándékozó ifjú hölgyek jelentkezését. A báli viselet a hölgyeknek és a versenyző leányoknak hosszú estélyi, az uraknak öltöny, vagy szmoking. A versenyen résztvevő leányok öltözetét, sminkjét, frizuráját fogják értékelni. A szakmai zsűri az Anna–bál szépét, az első és a második udvarhölgyét fogja megválasztani, a közönség pedig a közönségdíjast.

 

A bál fővédnöke Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A bál háziasszonya Lénárt Andrásné a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke. A résztvevő vendégeket a Rétközi Múzeumban fogadják, ahol a bál megnyitásakor Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere köszönti a résztvevőket, amit a nyitótánc és ünnepi műsor követ. Az este a kilenc órakor kezdődő Díszvacsora tálalásával indul, amit a kellemes hangulatban, több különlegességgel is meglepetés lesz a résztvevőknek. A bál szépéről a zsűri és a közönség is szavaz. A nagyérdemű résztvevők pedig rophatják a táncot a bál zárásáig. Közben éjfélkor svédasztalos fogadást követően, hajnali egy órakor az Anna–bál szépnek átadását követően jótékony tombola sorsolásával zárul az I. Kisvárdai Anna–bál.

Elmarad az előadás

Augusztus 5–én a Várszínpadra tervezett, a Várszínházi Esték előadásaként, a „Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett” című Bánfalvy Stúdió előadása elmarad. Az előre megváltott jegyeket visszaváltják. A produkció egy későbbi időpontban lesz megrendezve.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában