Helyi közélet

2016.08.11. 09:30

10 éves a Szivárvány Színház, Jubileumi Gálaműsor volt Csengerben

Csenger - A színjátszás iránti elkötelezettség mindig is közel állt a csengeriek szívéhez, az itt élők fogékonyak és elkötelezettek a művészetek iránt. Csengerben 2006-ban alakult meg egy amatőr színtársulat, Mignon színház néven Tóth Erzsébet és Tiba Zsolt kezdeményezése alapján.

Csenger - A színjátszás iránti elkötelezettség mindig is közel állt a csengeriek szívéhez, az itt élők fogékonyak és elkötelezettek a művészetek iránt. Csengerben 2006-ban alakult meg egy amatőr színtársulat, Mignon színház néven Tóth Erzsébet és Tiba Zsolt kezdeményezése alapján. Ma már Szivárvány Színház néven működnek Nagy Imréné vezetésével. Repertoárjukban elsősorban népies színdarabok, paraszttréfák, vásári komédiák, kabaré jelenetek találhatók, de játsszák Hans Sachs, Móricz Zsigmond, Rejtő Jenő, Kéri Ferenc műveit is. Találkozhatunk velük falunapokon, városi rendezvényeken, könyvbemutatón, de szavalnak a magyar kultúra, illetve a költészet napján, többször lépnek színpadra a határ túl oldalán is. Rendszeresen adnak elő gyerekeknek szánt darabot, melybe bevonják a helyi iskola tanulóit is. Visszatérő vendégei a Debreceni Nemzetközi Betlehemes Találkozónak, a mátészalkai Amatőr Színjátszó Találkozónak. A 10 éves Szivárvány Színház tagjainak Csenger Város Önkormányzata nevében Forján Zsolt polgármester emléklappal és ajándékkal köszönte meg, hogy ennyi éven keresztül képviselik városunkat, ápolják a hagyományokat és a kultúrát.

A rendezvényt 2016 augusztus 5-én, pénteken Dócs Attila polgármesteri referens nyitotta meg, aki elmondta,hogy

„10 év egy ember életében is sok idő, oka van annak, hogy ez a csengeri társulat is itt van ma és születésnapot ünnepel. Az ok pedig a színház, a színjátszás, a művészet és a kultúra szeretete. Úgy gondolom, hogy ma akik itt ülünk nézőként, bennünk is van valami közös. Talán ugyan ez. A színház, és a kultúra szeretete.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában